Категорія
Новини
Дата

Черговий рекорд. «Укрзалізниця» у березні перевезла 16 млн т вантажів

У березні у всіх видах сполучення «Укрзалізниця» перевезла 16 млн т вантажів, це на третину більше, ніж у березні минулого року, повідомляє пресслужба УЗ. Також показник на 10% більший, ніж рекордний обсяг попереднього місяця.

Ключові факти

  • Зростання вантажних перевезень «Укрзалізниця» фіксує третій місяць поспіль, а березневий результат є найкращим від початку повномасштабного вторгнення.
  • Через припортові станції було перевезено 5,3 млн т вантажів, із них – 2,7 млн т зернових. Через західні прикордонні переходи – 3,4 млн т, включаючи 484 000 т зернових.
  • На експорт у березні залізницею було перевезено 8 млн т вантажів, із них 3,2 млн т – зернові. Загалом на експорт перевезено 51% від усіх вантажів. Обсяг експорту збільшився проти березня 2023 року більш ніж на половину.
  • У внутрішньому сполученні було перевезено 7 млн т, що на 11% більше, ніж у березні 2023 року. Імпортні перевезення зросли на 65% до березня 2023 року й становили 808 300 т.

Контекст

У січні «Укрзалізниця» зафіксувала рекордні показники перевезення вантажів у експортному напрямку – 7,5 млн т. Це на чверть більше, ніж у листопаді минулого року, який став рекордним за загальним обсягом вантажоперевезень від початку широкомасштабного вторгнення.

У лютому УЗ перевезла рекордні 14,5 млн т вантажів. Порівняно з лютим 2023 року показник вантажних перевезень у всіх видах сполучення зріс на 30%.

За даними Державної митної служби, у березні Україна експортувала 5,2 млн т зерна. Зокрема, за минулий місяць було вивезено майже 2,8 млн т кукурудзи, 2,1 млн т пшениці та понад 0,3 млн т ячменю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні