Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» в лютому перевезла рекордні 14,5 млн т вантажів, більшість – на експорт

У лютому «Укрзалізниця» перевезла 14,5 млн т вантажів, це рекордний показник від початку повномасштабного вторгнення, повідомляє Міністерство інфраструктури. Порівняно з лютим 2023 року показник вантажних перевезень у всіх видах сполучення зріс на 30%.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Також показник перевезень у лютому зріс на 3% більше, як порівняти з січнем 2024-го.  
  • «Це свідчить про стабільність у нарощенні експортних обсягів і виконанні нашого основного завдання – виходу на показники 2021 року», – повідомив віцепрем’єр-міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.
  • У загальній структурі перевезень, як порівняти з лютим минулого року, експорт збільшився на 53%. Через припортові станції в лютому цього року загалом було перевезено 5,2 млн т вантажів, а через західні прикордонні переходи – 2,6 млн т. Зернових вантажів через портові станції було перевезено 2,8 млн т, через прикордонні західні переходи – 537 000 т. 
  • У внутрішньому сполученні, що за показниками на другому місці після експорту, в лютому було перевезено понад 5,8 млн т – на 6% більше, ніж лютого минулого року. 

Контекст

У січні «Укрзалізниця» зафіксувала рекордні показники перевезення вантажів у експортному напрямку – 7,5 млн т. Це на чверть більше, ніж у листопаді минулого року, який став рекордним за загальним обсягом вантажоперевезень від початку широкомасштабного вторгнення.

За підсумками 2023 року Україна наростила обсяги експорту на 112 000 т, майже до 100 млн т товарів. Водночас у вартісному вимірі показник впав на 18,7%, до $35,8 млрд.

Україна у січні цього року експортувала товарів морським шляхом на $1,9 млрд, що на 11% більше, ніж у грудні 2023 року.

У лютому вантажообіг портів Великої Одеси сягнув 8 млн т, з яких 5,2 т – продукція українських аграріїв.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні