Категорія
Новини
Дата

Атака Росії вплинула на роботу портів Великої Одеси. УЗ фіксує проблеми з енергопостачанням на окремих ділянках

Через російські ракетні атаки зафіксовано перебої з енергоживленням порту «Одеса» та окремих ділянок залізничної мережі. Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Збільшенню вивантаження в портах заважають постійні повітряні тривоги, оскільки персонал портових операторів змушений перебувати в укриттях, зазначив Ткачов.
  • За його словами, на 25 березня кількість вагонів із зерном, що прямували в напрямку портів Великої Одеси, зменшилася з 7288 до 7063 одиниць. 
  • Спостерігається скупчення вагонів і кинуті потяги в напрямку окремих терміналів – загалом 14 потягів: у порт «Одеса» – три поїзди, у порт «Чорноморськ» – 11 поїздів.
  • У березні показник добового вивантаження вагонів із зерном в портах Великої Одеси коливається в діапазоні від 1000 до 1540 вагонів на добу.
  • Водночас черга вагонів із зерном у напрямку порту «Ізмаїл» зменшилась за добу з 705 вагонів до 640 вагонів. Середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном у порту «Ізмаїл» складає 102 вагони на добу.

Контекст

Пізно ввечері 24 березня росіяни атакували Одесу кількома групами ударних безпілотників з акваторії Чорного моря. Внаслідок пошкоджень енергетичної інфраструктури частина Одеси була знеструмлена. 

В Одесі та Одеському районі через пошкодження росіянами високовольтного енергообʼєкта НЕК «Укренерго» застосовуються екстрені відключення світла.

Енергетики вже відновили електропостачання для обʼєктів критичної інфраструктури. Однак ситуація залишається складною. 

Щоб зменшити навантаження на мережу, в понеділок у місті не працював електротранспорт, також обмежене споживання енергії для промисловості.

ДТЕК заявила, що робить усе можливе, щоб якнайшвидше відновити електропостачання.

На 19:00 в Одесі у більш ніж 300 000 абонентів відсутня електроенергія наразі, після атак ворога, повідомив голова ОВА Олег Кіпер.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні