Категорія
Новини
Дата

Член комісії з відбору кандидатів на посаду голови АРМА пояснив, чому відкликав свій голос за Олену Думу

Член конкурсної комісії з відбору кандидатів на посаду голови Агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) Дмитро Остапенко відкликав свій підпис за переможницю конкурсу Олену Думу. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Вирішив відкликати свій голос, після того як ознайомився з додатковими матеріалами про кандидатку, а також заявами Transparency International та Центру протидії корупції, каже Остапенко в коментарі Forbes. «Я поважаю ці організації, вважаю їх думку важливою в таких питаннях», – каже Остапенко. Лист із заявою він виклав у Facebook. 
  • Протокол рішення комісії ще не відправлений до Кабміну та не підписаний ані секретарем, ані головою комісії, каже Остапенко. «Час для перегляду рішення є», – вважає він. 
  • Тепер комісія має зібратися та затвердити рішення, щодо відкликання голосу. «Згода трьох членів комісії для повторних зборів вже є», – каже Остапенко. Але коли саме це станеться, поки невідомо. 
  • Під час конкурсу члени комісії могли голосувати за декількох кандидатів, а не за когось конкретного. Так, Остапенко підтримав як Думу, так і іншого кандидата – старшого детектива НАБУ Сергія Рокуня, який набрав на один голос менше, ніж переможниця конкурсу.  

Контекст

28 червня Олена Дума перемогла в конкурсі на посаду директора АРМА. З різкою критикою та закликами до Кабміну не призначати Думу виступили одразу три антикорупційні організації – Transparency International Ukraine, Центр протидії корупції та StateWatch. 

Громадськість мала багато застережень саме щодо цієї кандидатури, щодо її компетенції та політичних звʼязків, зазначила заступниця виконавчого директора з юридичних питань Transparency International Ukraine Катерина Риженко. «Це дуже великий ризик для АРМА, а можливо, й вирок для його подальшої діяльності», – заявила вона.

Дума заявила, що опоненти влаштували замовну кампанію проти неї, поширюючи неправдиву інформацію.

 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні