Категорія
Новини
Дата

Чверть українців не бачить необхідності вчити англійську мову – опитування Rakuten Viber

Переважна більшість українців планують покращити свою англійську, а чверть – не бачить необхідності її вивчати. Про це йдеться у пресрелізі компанії Rakuten Viber із посиланням на власне опитування.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія, якій належить Viber, запитала українців, чи вдосконалюватимуть вони свою англійську після закріплення за нею статусу мови міжнародного спілкування в Україні. В опитуванні в офіційному каналі Viber Україна взяли участь понад 70 000 користувачів із України.
  • Результати опитування показали, що 60% українців планують підтягнути свою англійську: 22% вже готові вдосконалювати свій рівень володіння мовою, а 38% – лише збираються. 
  • З іншого боку, кожен четвертий респондент (24%) не бачить для себе необхідності займатися англійською. Ще 4% покладаються на користування перекладачем. Також 12% українців відповіли, що мають чудовий рівень знання мови. 

На питання «Чи вдосконалюватимете англійську?» відповіді розподілилися наступним чином:

  • Я і так маю чудовий рівень – 12%;
  • Так, уже планую вивчати та підтягувати – 22%;
  • Планую, але ніяк не почну – 38%;
  • Мені достатньо перекладача – 4%;
  • Не бачу необхідності для себе – 24%.

Контекст

28 червня президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про надання англійській мові статусу міжнародної.

Англійська посідає перше місце серед найбільш розмовних мов світу. У 67 країнах англійська мова є офіційною. 

Команда Мінцифри провела дослідження разом із British Council Ukraine та МОН. Результати показали, що 45% учителів англійської мови знають її на рівні С, що є високим показником. А опитування серед дорослого населення України, проведене КМІС за підтримки USAID, показало, що 49% узагалі не знають англійської, хоча 56% хочуть підвищити свій рівень володіння цією мовою. Водночас аналіз вакансій на вебплатформах robota.ua та Jooble демонструє, що фахівцям зі знанням англійської пропонують значно вищі зарплати, зазначають у Мінцифри.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні