Категорія
Новини
Дата

Cоюзники створять коаліцію для постачання Україні далекобійної зброї – Макрон

Президент Франції Еммануель Макрон оголосив про нові заходи щодо надання Києву більшої кількості зброї під час саміту європейських лідерів у Парижі, пише Le Monde. Він оголосив про створення «коаліції для глибоких ударів» з метою забезпечити Київ «ракетами та бомбами середньої та великої дальності».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «У найближчі 10 днів ми збираємося викласти всі ці зусилля на стіл, тому що ми опитали багато європейських та неєвропейських країн, які мають боєприпаси», – додав Макрон.
  • Президент Франції закликав європейців «виробляти більше» снарядів.
  • Також Макрон повідомив, що відправлення західних військ в Україну в майбутньому не виключено.
  • «Сьогодні немає консенсусу щодо відправлення сухопутних військ офіційним, передбачуваним та схваленим способом. Але в динаміці нічого не слід виключати. Ми зробимо все необхідне для того, щоб Росія не змогла виграти цю війну», – пояснив Макрон у понеділок увечері.

Контекст

Глава зовнішньої політики ЄС Жозеп Боррель заявляв, що річна виробнича потужність ЄС зросте до 1,4 млн снарядів до кінця 2024 року, випередивши США, які, як очікується, досягнуть 1,2 млн наступного року. За даними аналітичного центру Royal United Services Institute, Росія здатна виробляти 2,5 млн снарядів на рік. 

У доповіді Міжнародного інституту стратегічних досліджень аналітики Франц-Стефан Гаді та Міхаель Кофман дійшли висновку, що Україні знадобиться 75 000–90 000 артилерійських снарядів на місяць, «щоб підтримувати війну в обороні, і понад удвічі більше – 200 000–250 000 – для великого наступу».

Наразі європейські столиці поспішають зібрати $1,5 млрд у вигляді екстреного фінансування, щоб закупити для України артилерійські снаряди за межами ЄС. Чехія очолює цю ініціативу, яка є фактично запасним планом для озброєння України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні