Категорія
Новини
Дата

Credit Suisse запевнив клієнтів, що з банком все добре на тлі падіння акцій

2 хв читання

Топменеджмент Credit Suisse намагається переконати великих клієнтів, контрагентів та інвесторів у достатній ліквідності на тлі побоювань щодо фінансової стійкості банку, пише Financial Times. Акції Credit Suisse впали на 9% на початку торгів.

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • Помітивши падіння акцій Credit Suisse більш ніж на 25% минулого місяця, виконавчий директор Credit Suisse Ульріх Кернер у пʼятницю розіслав службову записку по всій компанії, щоб заспокоїти співробітників щодо капіталу та ліквідності банку, пише FT. «Credit Suisse має сильну позицію щодо капіталу та ліквідності, а також баланс. Зміни цін на акції не змінюють цього факту», – зазначають у банку.
  • Кернер спростував повідомлення про те, що банк звертався до інвесторів щодо потенційного залучення додаткового капіталу. За його словами, банк намагався уникнути такого кроку через рекордно низьку ціну акцій і вищу вартість запозичень через зниження рейтингу.
  • Водночас топменеджер однієї з фірм, з якою звʼязувався Credit Suisse, зазначив, що, на його думку, кредитор – «найгірший великий банк у Європі», але безпосередня небезпека йому не загрожує.
  • Потенційні інвестори та покупці стурбовані тим, що інвестиційно-банківський підрозділ компанії міг приховати дорогі зобовʼязання.
  • Реструктуризація залишить у капіталі Credit Suisse дірку у розмірі ₣4 млрд. швейцарських франків, порахували аналітики Deutsche Bank.
  • Банк має подати план модернізації бізнесу для вирішення проблем інвесторів 27 жовтня разом із результатами за третій квартал.
  • План ради директорів полягає в тому, щоб розділити інвестиційний банк на три частини та помістити в «поганий банк» активи з високим ризиком та бізнес-підрозділи, призначені для продажу, пише FT. 

Контекст

Спреди кредитних дефолтних свопів банку, які забезпечують захист від дефолту Credit Suisse, різко зросли 30 вересня. За останні два тижні вони підскочили на 50 базисних пунктів, досягнувши 250 б.п. у минулу пʼятницю. Це може свідчити про занепокоєння інвесторів щодо фінансового становища банку.

Ціна акцій Credit Suisse впала більш ніж на 25% минулого місяця до рівня нижче за ₣4 швейцарські франки.

Загальні активи Credit Suisse становили ₣727 млрд на кінець другого кварталу 2022 року. Виходячи з фінансових показників компанії на кінець другого кварталу, капітал і ліквідність Credit Suisse є «здоровими», вважають аналітики JP Morgan.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні