Категорія
Новини
Дата

Держбюро розслідувань через суд заарештувало 100% статутного капіталу заводу «Більшовик»

Державне бюро розслідувань через суд заарештувало 100% статутного капіталу Першого київського машинобудівного заводу (завод «Більшовик»). У ДБР заявляють, що це необхідно для збереження вказаного речового доказу

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • ДБР розслідує кримінальне провадження про можливе зловживання службових осіб Фонду держмайна (ФДМ) під час приватизації заводу 27 жовтня 2021 року.
  • Слідчі ДБР встановлюють обставини «незаконного відчуження вказаного заводу з державної власності за заниженою вартістю». У відомстві вважають, що це завдало економічних збитків державним інтересам.
  • У ДБР заявляють, що звіт про оцінку майна заводу не відповідає вимогам законодавства і це нібито могло негативно вплинути на достовірність оцінки об’єкту.
  • Кримінальне провадження розпочато за частиною 2 статті 364 ККУ. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Контекст

ФДМ продав корпоративні права заводу «Більшовик» на аукціоні 27 жовтня за 1,429 млрд грн. Стартова ціна становила 1,39 млрд грн. Підприємство було продано ТОВ «Дженерал Коммерс» Василя Хмельницького, Олексія Баранова та Андрія Іванова.

На початку грудня кошти, одержані від приватизації заводу, надійшли до держбюджету України. 29 грудня Антимонопольний комітет надав дозвіл ТОВ «Дженерал Коммерс» на придбання «Більшовика». Приватизацію заводу майже за стартовою ціною називали однією з причин звільнення Дмитра Сенниченка з посади голови ФДМ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні