Категорія
Новини
Дата

ДБР повідомило про підозру екскерівнику Міненерго Насалику (Оновлено)

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру колишньому очільнику Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику, йдеться у повідомленні бюро. За даними слідчих, його службова недбалість призвела до втрат бюджету на майже 1,5 млрд грн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зокрема, ДБР повідомило про підозру колишньому міністру, оскільки, за даними слідства, його службова недбалість призвела до втрат бюджету на майже 1,5 млрд грн на користь одного з газових олігархів. УП і «Бабель» писали, що йдеться про підписання Насаликом угод з розмитнення на користь компаній, пов’язаних із Дмитром Фірташем.
  • Правоохоронці встановили, що за вказівкою очільника міністерства підлеглі укладали зі структурами відомого бізнесмена завідомо збиткові для держави угоди. Зокрема, у порушення Постанови Кабміну, штучно «списували» кошти за експлуатацію державного майна.
  • Таким чином сума недоотриманих бюджетом надходжень за період з травня 2017 року по грудень 2020 року становить 1,48 млрд грн.

Контекст

Ігор Насалик обіймав посаду міністра енергетики та вугільної промисловості України з 2016 до 2019 року.

Національне антикорупційне бюро до серпня 2019 року розслідувало справу про декларування недостовірної інформації Насаликом. Спеціальна антикорупційна прокуратура оголосила Насалику про підозру у тому, що він не задекларував $1,249 млн. Обвинувальний акт скерували до Вищого антикорупційного суду. ВАКС закрив справу у квітні 2021 року, бо Конституційний суд визнав статтю ККУ про декларування недостовірної інформації неконституційною.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні