Категорія
Новини
Дата

ДБР виявило на Київщині будівельний бізнес російського олігарха Молчанова

1 хв читання

Державне бюро розслідувань провело обшуки на підприємстві, яке входить до групи «ЛРС» російського олігарха Андрія Молчанова, повідомила пресслужба відомства. ДБР задокументувала факти протиправної діяльності компанії.

Ключові факти

  • Працівники ДБР встановили, що виробництво в Київській області входить до холдингу російського олігарха. Отриманий українським підприємством прибуток було спрямовано у вигляді дивідендів та роялті до так званої «материнської компанії» з РФ, йдеться в повідомленні.
  • Російська комерційна структура є великим платником податків на території Росії, а колишній член Ради Федерації федеральних зборів РФ Молчанов має тісні зв’язки з президентом держави-агресора Путіним, заявляють в ДБР. 
  • ДБР провела слідчі дії для документування фактів протиправної діяльності компанії. Обшуки проходили за місцями проживання директора та бухгалтерів, офісних приміщень та промислових об’єктів підприємства, пов’язаного з російським капіталом.
  • Наразі триває досудове слідство за ч. 4 ст. 110-2 («Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України») та ч. 3 ст. 436-2 («Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників») Кримінального кодексу.
  • Процесуальне керівництво здійснює Офіс генпрокурора.

Контекст

Андрій Молчанов володіє контрольним пакетом (50,33%) будівельної групи «ЛСР», одного з найбільших забудовників у РФ. Вітчим Молчанова Юрій працював разом із Путіним у СПбДУ, вони обидва відповідали за міжнародні звʼязки. Сам Андрій Молчанов із 2008-го до 2013 року представляв Ленінградську область у Раді Федерації, очолював комітет у справах СНД. До війни російський Forbes оцінював статки Молчанова у $1,2 млрд, він займав 104-те місце в списку найбагатших людей РФ.

У 2018 році Мінфін США вніс групу «ЛСР» та її гендиректора до «кремлівського списку» – переліку суб’єктів (фізичних та юросіб), безпосередньо наближених до президента РФ Путіна.

У місті Обухові Київської області зареєстрована компанія «АЕРОК». Основний вид діяльності – виготовлення виробів із бетону для будівництва. Власником компанії є ПАТ «Група ЛСР», свідчать дані Youcontrol.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні