Категорія
Новини
Дата

ДБР виявило на Київщині будівельний бізнес російського олігарха Молчанова

Державне бюро розслідувань провело обшуки на підприємстві, яке входить до групи «ЛРС» російського олігарха Андрія Молчанова, повідомила пресслужба відомства. ДБР задокументувала факти протиправної діяльності компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Працівники ДБР встановили, що виробництво в Київській області входить до холдингу російського олігарха. Отриманий українським підприємством прибуток було спрямовано у вигляді дивідендів та роялті до так званої «материнської компанії» з РФ, йдеться в повідомленні.
  • Російська комерційна структура є великим платником податків на території Росії, а колишній член Ради Федерації федеральних зборів РФ Молчанов має тісні зв’язки з президентом держави-агресора Путіним, заявляють в ДБР. 
  • ДБР провела слідчі дії для документування фактів протиправної діяльності компанії. Обшуки проходили за місцями проживання директора та бухгалтерів, офісних приміщень та промислових об’єктів підприємства, пов’язаного з російським капіталом.
  • Наразі триває досудове слідство за ч. 4 ст. 110-2 («Фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України») та ч. 3 ст. 436-2 («Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників») Кримінального кодексу.
  • Процесуальне керівництво здійснює Офіс генпрокурора.

Контекст

Андрій Молчанов володіє контрольним пакетом (50,33%) будівельної групи «ЛСР», одного з найбільших забудовників у РФ. Вітчим Молчанова Юрій працював разом із Путіним у СПбДУ, вони обидва відповідали за міжнародні звʼязки. Сам Андрій Молчанов із 2008-го до 2013 року представляв Ленінградську область у Раді Федерації, очолював комітет у справах СНД. До війни російський Forbes оцінював статки Молчанова у $1,2 млрд, він займав 104-те місце в списку найбагатших людей РФ.

У 2018 році Мінфін США вніс групу «ЛСР» та її гендиректора до «кремлівського списку» – переліку суб’єктів (фізичних та юросіб), безпосередньо наближених до президента РФ Путіна.

У місті Обухові Київської області зареєстрована компанія «АЕРОК». Основний вид діяльності – виготовлення виробів із бетону для будівництва. Власником компанії є ПАТ «Група ЛСР», свідчать дані Youcontrol.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні