Категорія
Новини
Дата

Державний трейдер ЕКУ обрав голову наглядової ради

1 хв читання

Наглядова рада державного енерготрейдера АТ «Енергетична компанія України» обрала головою Пітера Стайлза, повідомляє пресслужба «ЕКУ». На першому засіданні також ухвалено рішення про створення комітетів наглядової ради, обрано їхніх членів і керівників.

ЕКУ входить до п'ятірки найбільших трейдерів України за обсягами продажу електроенергії, а також є другим за величиною трейдером зеленої електроенергії.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти

  • Стайлз є керуючим директором консалтингової компанії Stratos Energy Consulting. Понад 20 років він обіймав посаду виконавчого члена правління Європейської федерації енергетичних трейдерів (EFET). Він є фахівцем з понад 30-річним досвідом в управлінні енергетичними бізнесами, трейдингових операціях і регулюванні енергоринків в Європі.
  • «На чолі наглядової ради ЕКУ я докладатиму всіх можливих зусиль, щоб використати потенціал компанії для надійного та сталого енергозабезпечення споживачів України», – зазначив новий голова наглядової ради.
  • За його словами, важливо продовжувати модернізацію енергетики України через її тіснішу інтеграцію з європейськими ринками і впровадження нових технологій.

Контекст

«Енергетична компанія України» є національною енерготрейдинговою компанією, яка пропонує комплексні рішення з купівлі, продажу та управління енергоресурсами. 100% ЕКУ належить державі, управління компанією здійснює Фонд державного майна України.

ЕКУ заснувала першу державну балансуючу групу учасників ринку електроенергії, яка нині є найбільшою за розміром в Україні. Клієнти компанії генерують 10% ВВП України. 

У 2022 році компанія була провідним експортером електроенергії до Словаччини, Польщі та Румунії.

На початку вересня 2024-го Кабінет міністрів погодив подання ФДМУ про призначення наглядової ради ЕКУ. Її незалежними членами стали Пітер Стайлз, Абдуллах Коксаль, топ-менеджер компаній з дистрибуції та постачання електроенергії, Олександр Мужель, експерт у залученні міжнародного фінансування для енергетичних компаній. Членами наглядової ради від держави призначили заступників голови Фонду державного майна Оксану Осьмачко та Ігоря Тимошенка.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд