Категорія
Новини
Дата

Держсекретар США Блінкен у Києві оголосить про допомогу Україні на понад $1 млрд – Reuters

Державний секретар США Ентоні Блінкен, який прибув 6 вересня до Києва, оголосить про новий пакет допомоги Україні на понад $1 млрд, пише Reuters.   

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Під час свого дводенного візиту Блінкен, ймовірно, оголосить про новий пакет допомоги США на суму понад $1 млрд, повідомив журналістам високопоставлений чиновник Держдепу.
  • Очікується, що Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та іншими високопосадовцями, а також представниками громадянського суспільства, сказав чиновник.

Контекст

Про можливість його візиту у середу ЗМІ неофіційно дізналися напередодні, проте у Держдепі відмовилися коментувати цю інформацію.

Востаннє Блінкен був в Україні рік тому. 8 вересня минулого року він приїхав до Києва та зустрівся з президентом Зеленським. Тоді держсекретар анонсував допомогу Україні й сусідам на $2 млрд.

Напередодні візиту Блінкена росіяни завдали удару по Україні ракетами повітряного та наземного базування, а також ударними дронами, повідомили Повітряні сили ЗСУ. ППО працювала в Києві та області.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні