Категорія
Новини
Дата

Держсекретар США Блінкен позапланово приїхав до Києва і зустрівся із Зеленським

Держсекретар США Ентоні Блінкен здійснив позаплановий візит до Києва 8 вересня, пише AP. Американський високопосадовець анонсував допомогу Україні та її сусідам на $2 млрд.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Під час зустрічей з українськими посадовцями Блінкен сказав, що адміністрація Джо Байдена надасть $2 млрд у вигляді довгострокового зовнішнього військового фінансування Україні та 18 її сусідам, які «ризикують в разі можливої російської агресії».
  • Очікується, що близько $1 млрд з цієї суми отримає Україна, а решта буде розділена між Албанією, Боснією, Болгарією, Хорватією, Чехією, Естонією, Грузією, Грецією, Косово, Латвією, Литвою, Молдовою, Чорногорією, Пн. Македонією, Польщею, Румунією, Словаччиною та Словенією, повідомляє Держдепартамент.
  • Планується, що Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським.
  • Оновлено. Президент Зеленський висловив вдячність США за підтримку України в різних сферах і напрямках. Про це він сказав під час зустрічі з державним секретарем США Ентоні Блінкеном у Києві.
  • «Візит вашої команди для нас важливий сигнал підтвердження лідерської підтримки, яка є сьогодні серед всіх держав у світі, лідерських позицій США підтримки України у війні за нашу свободу, за демократію, за наш народ, за людей, за нашу землю у війні з агресором – РФ», – зазначив Зеленський.
  • Під час візиту Блінкен також відвідав дитячу лікарню «Охматдит», де одужують травмовані внаслідок російської агресії українські діти, повідомило «Радіо Свобода». Також він зустрівся з українською знаменитістю – військовим псом «Патроном».
Getty Images

Ентоні Блінкен відвідав дитячу лікарню «Охматдит» в Києві Фото Getty Images

Держсекретар США Блінкен позапланово приїхав до Києва і зустрівся із Зеленським /Фото 1

Ентоні Блінкен і пес "Патрон" Фото: AP

Контекст

Напередодні президент США Джо Байден схвалив черговий транш військової допомоги США Україні у розмірі до $675 млн, повідомив міністр оборони США Ллойд Остін сьогодні на засіданні контактної групи з оборони України на авіабазі Рамштайн у Німеччині. Новий транш допомоги від США включає передбачає більше GMLRS, гаубиці, артилерійські боєприпаси, ракети, броньовані машини швидкої допомоги, протитанкові комплекси, стрілецьку зброю та багато іншого. 

Пентагон готує детальний аналіз і розробляє план підтримки української армії в середньостроковій і довгостроковій перспективі, в тому числі після закінчення війни з Росією, повідомив CNN із посиланням на інформацію трьох чиновників Міноборони США. За даними телеканалу, ці зусилля очолює голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, і вони спиратимуться на мільярди доларів військової допомоги, яку США надали Україні після вторгнення Росії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні