Категорія
Новини
Дата

«Дія» запустила тестування автоматичного закриття ФОПів

На порталі «Дія» розпочалося бета-тестування автоматичного закриття ФОПів, повідомляє Міністерство цифрової трансформації. Наразі Мінцифри шукає тестувальників, щоб перевірити та вдосконалити сервіс.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • До тестування можуть долучитися фізичні особи-підприємці, які мають РНОКПП, а також підприємці, які використовують паспортні дані замість картки платника податків.
  •  Незабаром можна буде не лише швидко відкрити бізнес, а й закрити.
  • «Не доведеться йти до податкової, заповнювати заяву вручну та чекати купу часу, доки її опрацює реєстратор. Дані автоматично підтягуватимуться з Єдиного державного реєстру (ЄДР) – це унеможливить помилки в заяві. Все, що вам треба, – перевірити інформацію та поставити електронний підпис», – повідомив віцепремʼєр-міністр Михайло Федоров.
  • Наразі Мінцифри шукає тестувальників, щоб перевірити та вдосконалити сервіс.
  • Послуга розробляється Мінцифри спільно з Міністерством юстиції за підтримки Програми EGAP, що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Швейцарії.

Контекст

У 2020 році Мінцифри запустило реєстрацію бізнесу онлайн через портал «Дія». Відкрити ФОП можна було за 10 хвилин. Відтоді процес автоматизували, прибравши з нього людину-реєстратора, і скоротили за часом у пʼять разів. Оновлену послугу Мінцифри презентувало на Diia Summit навесні 2021 року.

21 березня 2022 року Мінцифри та Державна податкова служба відновили роботу комплексу реєстрів, що дотичні до податкових послуг. ФОПи знову можуть сплатити податки через «Дію». Від початку війни служби нацбезпеки відключили усі держреєстри, щоб захистити дані українців.

Також минулого року в Україні поновили автоматичну реєстрацію фізичних осіб-підприємців через застосунок «Дія». Про це повідомило Міністерство цифрової трансформації. Послуга була тимчасово недоступна, оскільки реєстри були вимкнені, щоб убезпечити дані українців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні