Категорія
Новини
Дата

До АРМА передали цегельний завод братів Медведчука та Козака на Львівщині

1 хв читання

В управління Національному агентству з виявлення активів (АРМА) передали підприємство на Львівщині вартістю $5 млн, яке належить родичам колишніх народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака. Про це повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань (ДБР).

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • В управління держави перейде завод з виробництва цегли у Львівській області вартістю понад $5 млн, кінцевими власниками якого є рідні брати Медведчука та Козака.
  • За даними слідчих, підприємство роками ухилялося від сплати податків, натомість прибутки йшли на фінансування збройної агресії Росії проти України.
  • Нещодавно фігурантам розслідування повідомили про підозри.
  • У державну власність також перейде інше майно підприємства: чотири позашляховики, два екскаватори, трактор, автонавантажувачі, земельні ділянки загальною площею понад 10 га, нежитлові приміщення площею понад 31 000 квадратних метрів.

Контекст

У червні минулого року ЗСУ передали арештований автопарк підприємства вартістю понад $1 млн.

Було накладено арешт на майно братів Медведчука та Козака, яке фігуранти встигли переписати на найближчих родичів чи підставних осіб.

За даними ДБР, у квітні 2022 року брат Тараса Козака, дізнавшись про проводення розслідування, уклав 30 договорів купівлі-продажу та чотири угоди дарування на майно вартістю $3,5 млн. На свою матір він переоформив 4 квартири у Києві, квартиру у Львові та будинок на Самбірщині, дві земельні ділянки площею майже 0,5 га.

Цивільна дружина брата Козака стала власницею двох квартир, двох паркінгів та нежитлового приміщення у Львові. Іще три будинки у Львові та три земельні ділянки перейшли у власність наближених осіб. Наразі триває процедура передачі до АРМА вказаного майна. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд