Олег Дерипаска /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

До держбюджету вперше надійшли гроші підсанкційних осіб. Йдеться про кошти колаборантів та фінанси компанії Дерипаски

Російський бізнесмен Олег Дерипаска Фото Shutterstock

У вівторок, 30 січня, вперше санкційні гроші у розмірі понад 32 млн грн надійшли до державного бюджету, повідомив голова Фонду державного майна Віталій Коваль. Кошти спрямують на відновлення інфраструктури.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За словами Коваля, йдеться про власні кошти колаборантів Дмитра Ворони, члена Ради Федерації РФ як представника тимчасово захопленої території Запорізької області, а також Володимира Сальдо, так званого голови окупаційної адміністрації Херсонської області.
  • Також це стосується фінансів з підприємства російського бізнесмена Олега Дерипаски.
  • Очільник ФДМ зазначив, що надходження грошей у бюджет стало можливим завдяки спільній роботі фонду, уряду, Мінʼюсту, правоохоронних органів та суддів. 
  • «Фонд, отримавши рішення суду, вживає заходи для максимально ефективного управління та розпорядження стягнутими активами. В тому числі ініціює зняття раніше накладених арештів», – сказав Коваль.

Контекст

9 травня Вищий антикорупційний суд частково задовольнив позов Міністерства юстиції до колаборанта Сальдо про конфіскацію його активів в Україні.

У серпні Уряд вирішив передати основні активи колаборанта Володимира Сальдо, його ексдружини та доньки в управління Фонду державного майна. Вказане майно було стягнуто в дохід держави.

16 червня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду остаточно дозволила конфіскацію українських активів російського бізнесмена Олега Дерипаски. За результатами розгляду колегія суддів залишила в силі рішення ВАКС про застосування санкції та конфіскацію 100% корпоративних прав ТОВ «Компанія «Алюміній України», ТОВ «Гуардон Україна», ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ТОВ «Глухівський кар’єр кварцитів», ТОВ «Запоріжалюмінторг», ТОВ «Сервісний центр «Металург». 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні