Категорія
Новини
Дата

ВАКС конфіскував частину активів колаборанта Сальдо

1 хв читання

У вівторок, 9 травня, Вищий антикорупційний суд частково задовольнив позов Міністерства юстиції до колаборанта і так званого голови окупаційної адміністрації Херсонської області Володимира Сальдо про конфіскацію його активів в Україні, повідомляє Transparency International Ukraine.

Ключові факти

  • Зокрема, суд конфіскував п’ять земельних ділянок у Херсоні, чотири нежитлові приміщення в Херсоні й Криму, два будинки в Херсоні, три квартири в Криму, Одесі і Херсоні та автомобіль Volvo 2020 року випуску.
  • Також було конфісковано два активи, які належать дружині колаборанта Любові Сальдо.
  • Йдеться про 99, 86% акцій компанії «Каштан», зареєстрованої в Коростишівському районі на Житомирщині, та 30% акцій «Дельта-Сервіс», транспортної компанії, зареєстрованої у Херсоні.
  • Міністерство юстиції також просило стягнути в дохід держави активи ще двох херсонських компаній – «Бебко-Авто» (мережа автосалонів, яка є дилером автівок Volvo) та «Конка» (організація дозвілля), але суд відмовився.

Контекст

Колаборант Сальдо з 2002-го до 2012 року був мером Херсона, при цьому у 2008-му визнавався найкращим градоначальником України, потім був народним депутатом від Партії регіонів. 

У квітні минулого року Сальдо було призначено «головою» окупаційної адміністрації Херсонської області. У червні він отримав російський паспорт. Сальдо інкримінують колабораціонізм, справа вже у суді.

Нещодавно видання The Guardian писало, що Сальдо у листопаді 2022 року відкрив свою компанію у Великій Британії, попри те, що проти нього було запроваджено санкції. Він значиться власником компанії Grainholding Ltd. За документами, капітал Grainholding складає 1 млн фунтів стерлінгів, половина акцій належить Сальдо, а решта – ще одному громадянину України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні