Катерина Черногоренко, Міноборони /надано пресслужбою
Категорія
Новини
Дата

До кінця року Міноборони планує наростити кількість користувачів платформи Delta до 100 000

1 хв читання

Система ситуаційної обізнаності Delta допомогла українським військовим станом на серпень 2024-го знищити ворожої техніки на $15 млрд Фото надано пресслужбою

Платформа Delta, за допомогою якої військові бачать поле бою з розташуванням ворожих сил у режимі онлайн та планують військові операції, до кінця року може мати 100 000 користувачів. Таку ціль озвучила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко в етері Business Breakfast від Forbes.

Delta допомогла ЗСУ знищити російської техніки на $15 млрд. Досі Міноборони не озвучувало межі кількості її користувачів.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • Міноборони планує наростити кількість користувачів системи ситуаційної обізнаності Delta до 100 000 до кінця 2024-го, сказала Forbes заступниця голови Міноборони Катерина Черногоренко.
  • «Delta – цифрова мапа та очі військових для відстеження й ураження ворожих цілей, – говорить Черногоренко. – Нам потрібно нарощувати кількість користувачів інструменту в армії».
  • Серед інших планів Черногоренко на 2024-й – 500 000 користувачів у застосунку «Армія+». «Плануємо також додати найбільш затребувані типи рапортів», – каже заступниця голови МОУ.
  • Крім того, Міноборони хоче додати відстрочки та онлайн-рекрутинг у застосунок «Резерв+». «Це складно й амбітно, але це реалістично зробити до кінця року», – додає Черногоренко.

Контекст

Розробка Центру інновацій та розвитку оборонних технологій Міноборони Delta – система ситуаційної обізнаності, ядро усього програмного забезпечення в ЗСУ. З 2019-го Delta тестується на навчаннях НАТО CWIX, де відбувається випробування та покращення взаємосумісності бойових систем між країнами-членами та країнами-партнерами.

Програма працює як вебсервіс, що не вимагає серверного обладнання в різних бригадах. Достатньо мати інтернет, авторизуватися й користуватися цифровою мапою.

У 2024-му Delta пройшла успішні тестування п’яти різних стандартів взаємосумісності, а також інтегрувалася з польською системою управління артилерійським вогнем TOPAZ і відпрацювала складні сценарії збору даних про розташування власних сил і дружніх підрозділів.

Delta також допомогла знищити ворожої техніки на $15 млрд, повідомив міністр оборони Рустем Умєров у серпні 2024-го. Система буде введена в експлуатацію для усіх підрозділів сектору безпеки та оборони України. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд