Категорія
Новини
Дата

Міноборони запустило додаток «Армія+» для військових

1 хв читання

Міністерство оборони презентувало застосунок «Армія+» для захисників, у першій версії застосунку доступні 11 видів рапортів та Армія ID – унікальний ID-номер військового, завдяки якому він може надіслати рапорти на підпис, повідомляє віцепрем’єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Запуск додатку є частиною процесу диджиталізації.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Ключові факти

  • За словами президента Володимира Зеленського, застосунок «Армія+» стартує з базових функцій, поступово його будуть наповнювати новими.
  • «Починаємо з рапортів – спочатку електронні рапорти, а продовжимо обхідними та всіма іншими паперами», – додав він.
  • Президент зазначив, що мета цього застосунку – звільнити українську армію від марудної паперової роботи. Зокрема, щоб «командири і солдати не витрачали свій час на застарілу і нікому не потрібну бюрократію та заповнення паперів». 
  • Також у застосунку будуть опитування, завдяки яким держава зможе оперативно дізнатися думку наших захисників і захисниць з будь-якого питання. 
Міноборони запустило додаток «Армія+» для військових /Фото 1

Фото: Михайло Федоров

Контекст

Уряд протягом останніх років впроваджує цифровізацію. Зокрема, для українців доступний застосунок «Дія». Загалом у додатку вже доступні понад 30 сервісів і 14 документів. Кількість унікальних користувачів застосунку за минулий рік зросла до понад 20 млн. Нещодавно на порталі зʼявилася можливість отримати військово-обліковий документ із даними з реєстру призовників, військовозобовʼязаних і резервістів «Оберіг».

У диджитал-екосистемі України зараз розвиваються такі цифрові продукти, як «Мрія», «Резерв+», а тепер і «Армія+».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд