Категорія
Новини
Дата

Дохід Threads за два роки може досягти $8 млрд. Аналітики оцінили можливості конкурента Twitter

Дохід Meta від нового додатка мікроблогів Threads може сягнути у найближчі два роки $8 млрд. Про це пише Bloomberg із посиланням на оцінку аналітиків компанії Evercore ISI.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Threads може охопити близько 200 млн щоденних активних користувачів, що принесе Meta до $8 млрд щорічного доходу протягом наступних двох років, прогнозують аналітики.
  • Як зазначає Bloomberg із посиланням на свої дані, це лише незначна частина середньорічного доходу в $156 млрд, який очікується у Meta у 2025 фінансовому році. Проте ці показники суттєво перевершують $5,1 млрд доходу, який Twitter отримав за останній повний рік. 
  • Минулого року дохід Meta сягнув $117 млрд. Компанія має понад 3 млрд активних користувачів у додатках соцмереж. Twitter мав 237,8 млн користувачів станом на липень 2022 року.
  • Аналітик із KeyBanc Capital Markets Inc. Джастін Паттерсон прогнозує, що Threads принесе кілька мільярдів доларів доходу від реклами, але він «буде несуттєвим внеском у найближчій перспективі, оскільки Meta, найімовірніше, зосередиться на просуванні додатка, а не на монетизації».
  • Минулого тижня гендиректор Meta Марк Цукерберг написав у Threads, що «наш підхід буде таким самим, як і до всіх інших наших продуктів: спершу зробіть так, щоб продукт працював добре, потім подивіться, чи зможемо ми досягти 1 млрд користувачів, і лише потім думайте про те, як його монетизувати на цьому етапі». 

Контекст

6 липня Марк Цукерберг запустив власну альтернативу Twitter – Threads. Він одночасно запрацював у 100 країнах світу, зокрема і в Україні.

Threads за лічені дні подолав позначку в 100 млн завантажень. Це сталося швидше, ніж у ChatGPT, у якого пішло на це два місяці.

За словами керівника Instagram Адама Моссері, Meta не прагне замінити Twitter, і компанія не збирається активно сприяти поширенню політичних або важких новин на платформі. Цей додаток може стати місцем для людей, які шукають платформу соцмереж, засновану на спілкуванні, зазначив топменеджер.

Натомість Twitter погрожує подати до суду на Meta, звинувативши її у переманюванні співробітників для створення конкурента.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні