Категорія
Новини
Дата

Додаток Threads за лічені дні подолав позначку в 100 млн користувачів, перевершивши ChatGPT

Новий додаток мікроблогів Threads від компанії Meta за лічені дні подолав позначку в 100 млн завантажень, пише The Verge. Це сталося швидше, ніж у ChatGPT, у якого пішло на це два місяці.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За перші дві години Threads скачали 2 млн разів, потім ця цифра склала 5 млн і швидко зросла до 70 млн. Запуск додатка «набагато перевершив наші очікування», – заявив у п’ятницю гендиректор Meta Марк Цукерберг.
  • Користувачі не просто реєструються, вони також публікують дописи. Станом на четвер у додатку вже опубліковано понад 95 млн публікацій і 190 млн лайків.
  • Попри це Threads все ще знаходиться у зародковому стані, і поки що важко сказати, чи зможе він здобути таку ж популярність серед користувачів на довгостроковій основі, як у свій час Twitter, зазначає видання. 
  • За словами керівника Instagram Адама Моссері, Meta не прагне замінити Twitter, і компанія не збирається активно сприяти поширенню політичних або важких новин на платформі. Цей додаток може стати місцем для людей, які шукають платформу соцмереж, засновану на спілкуванні, зазначив топменеджер.

Контекст

6 липня Марк Цукерберг запустив власну альтернативу Twitter – Threads. Вона одночасно запрацювала у 100 країнах світу, зокрема і в Україні.

Натомість Twitter погрожує подати до суду на Meta, звинувативши її у переманюванні співробітників для створення конкурента. 

Як повідомляв Ілон Маск, на листопад минулого року Twitter мав близько 260 млн монетизованих щоденних активних користувачів. Недавно WSJ писала, що Twitter має близько 535 млн монетизованих активних користувачів щомісяця. Але зовнішні дані свідчать про те, що трафік Twitter мав низхідну тенденцію в останні місяці, а гендиректор CloudFlare Метью Прінс заявив, що трафік падає.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні