Категорія
Новини
Дата

Домен AI.com тепер перенаправляє на ШІ-стартап Ілона Маска xAI замість ChatGPT

1 хв читання

Мільярдер Ілон Маск, ймовірно, забрав цінний домен AI.com, і тепер він перенаправляє користувачів на його ШІ-стартап xAI, пише TechCrunch. У лютому стало відомо, що OpenAI купила AI.com для вебінтерфейсу ChatGPT. 

Ключові факти

  • Домени купуються та продаються щодня, але дволітерні домени рідкісні й дуже дорогі, особливо ті, які утворюють слова або знайомі абревіатури.
  • Коли AI.com почав перенаправляти на сайт OpenAI, Mashable зазначив, що домен навряд чи міг бути проданий менше ніж за $3,8 млн, враховуючи галас навколо штучного інтелекту.
  • Наразі невідомо, чому домен перейшов до xAI і чи відбувся продаж домена у лютому чи, можливо, це була помісячна оренда.
  • OpenAI так і не підтвердила, що купила домен, а Маск теж цього ще не зробив.

 Контекст

У липні Маск запустив свій довгоочікуваний стартап зі штучним інтелектом xAI і представив команду інженерів, так бізнесмен сподівається кинути виклик OpenAI і створити альтернативу ChatGPT. Стартап очолить Маск, який уже є генеральним директором виробника електромобілів Tesla, генеральним директором компанії із запуску ракет SpaceX і власником Twitter.

До команди xAI входять Ігор Бабушкін, колишній інженер Google DeepMind, Тоні Ву, який працював у Google, Крістіан Сегеді, який також був науковим співробітником Google, і Грег Янг, який раніше працював у Microsoft.

Минулого місяця Маск вирішив здійснити ребрендинг соціальної мережі Twitter, змінивши логотип у вигляді синього птаха на білий X на чорному тлі. Згодом власник нікнейму @x у Twitter повідомив, що соцмережа захопила його акаунт без попередження чи фінансової компенсації, заявивши йому, що нікнейм є власністю компанії X. Раніше акаунт належав користувачу Gene X Hwang. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні