Ілон Маск запустив ШІ-стартап xAI /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск запустив ШІ-стартап xAI

1 хв читання

Getty Images

Мільярдер Ілон Маск запустив свій довгоочікуваний стартап із штучним інтелектом xAI і представив команду інженерів, таким чином бізнесмен сподівається кинути виклик OpenAI і створити альтернативу ChatGPT, пише Reuters.

Ключові факти

  • Стартап очолить Маск, який уже є генеральним директором виробника електромобілів Tesla, генеральним директором компанії із запуску ракет SpaceX і власником Twitter.
  • На заході Twitter Spaces у середу, 12 липня, Маск анонсував свій план створення більш безпечного ШІ. За його словами, замість того, щоб явно програмувати мораль у свій ШІ, xAI прагнутиме створити «максимально цікавий» ШІ.
  • «Якби він намагався зрозуміти справжню природу Всесвіту, це було б найкраще, що я міг би вигадати з точки зору безпеки ШІ», – сказав Маск.
  • Він також передбачив, що надрозум, або ШІ, який буде розумнішим за людей, зʼявиться через пʼять чи шість років.
  • До команди xAI входять Ігор Бабушкін, колишній інженер Google DeepMind, Тоні Ву, який працював у Google, Крістіан Сегеді, який також був науковим співробітником Google і Грег Янг, який раніше працював у Microsoft.

Контекст

Генеративний ШІ привернув до себе увагу із запуском OpenAI популярного чат-бота ChatGPT, який зʼявився у листопаді минулого року, до запуску Bard та Bing AI.

У березні Маск зареєстрував фірму під назвою X.AI Corp в Неваді, згідно із заявою штату. У квітні Маск заявив, що запустить TruthGPT, щоб конкурувати з Google Bard і Microsoft Bing AI, який намагається зрозуміти природу Всесвіту.

Ден Хендрікс, який консультуватиме команду xAI, наразі є директором Центру безпеки ШІ, і його робота повʼязана з ризиками.

Згідно з відомостями на веб-сайті, нова компанія Маска відокремлена від X Corp, але тісно співпрацюватиме з Twitter, Tesla та іншими компаніями. xAI заявила, що набирає досвідчених інженерів та дослідників у районі затоки Сан-Франциско.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні