Ілон Маск запустив ШІ-стартап xAI /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск запустив ШІ-стартап xAI

Getty Images

Мільярдер Ілон Маск запустив свій довгоочікуваний стартап із штучним інтелектом xAI і представив команду інженерів, таким чином бізнесмен сподівається кинути виклик OpenAI і створити альтернативу ChatGPT, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Стартап очолить Маск, який уже є генеральним директором виробника електромобілів Tesla, генеральним директором компанії із запуску ракет SpaceX і власником Twitter.
  • На заході Twitter Spaces у середу, 12 липня, Маск анонсував свій план створення більш безпечного ШІ. За його словами, замість того, щоб явно програмувати мораль у свій ШІ, xAI прагнутиме створити «максимально цікавий» ШІ.
  • «Якби він намагався зрозуміти справжню природу Всесвіту, це було б найкраще, що я міг би вигадати з точки зору безпеки ШІ», – сказав Маск.
  • Він також передбачив, що надрозум, або ШІ, який буде розумнішим за людей, зʼявиться через пʼять чи шість років.
  • До команди xAI входять Ігор Бабушкін, колишній інженер Google DeepMind, Тоні Ву, який працював у Google, Крістіан Сегеді, який також був науковим співробітником Google і Грег Янг, який раніше працював у Microsoft.

Контекст

Генеративний ШІ привернув до себе увагу із запуском OpenAI популярного чат-бота ChatGPT, який зʼявився у листопаді минулого року, до запуску Bard та Bing AI.

У березні Маск зареєстрував фірму під назвою X.AI Corp в Неваді, згідно із заявою штату. У квітні Маск заявив, що запустить TruthGPT, щоб конкурувати з Google Bard і Microsoft Bing AI, який намагається зрозуміти природу Всесвіту.

Ден Хендрікс, який консультуватиме команду xAI, наразі є директором Центру безпеки ШІ, і його робота повʼязана з ризиками.

Згідно з відомостями на веб-сайті, нова компанія Маска відокремлена від X Corp, але тісно співпрацюватиме з Twitter, Tesla та іншими компаніями. xAI заявила, що набирає досвідчених інженерів та дослідників у районі затоки Сан-Франциско.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні