Twitter забрав акаунт @x у власника без попередження та компенсації /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Twitter забрав акаунт @x у власника без попередження та компенсації

Getty Images

Власник нікнейму @x у Twitter повідомив, що соцмережа захопила його акаунт без попередження чи фінансової компенсації, заявивши йому, що нікнейм є власністю компанії X, пише TechCrunch. Раніше акаунт належав користувачу Gene X Hwang. 

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У листі компанія, раніше відома як Twitter, подякувала X Hwang за його лояльність і запропонувала йому товари X на вибір та екскурсію штаб-квартирою X на знак «вдячності».
  • Нині акаунт користувача називається @x1234567998765.
  • X Hwang додав, що X надіслала йому листа, в якому, по суті, йшлося, що обліковий запис @x повʼязаний із X Corp. Тому йому буде призначено новий нікнейм. Компанія заявила, що всі його дані, включаючи підписників та дані про підписки, будуть перенесені на його новий нікнейм.
  • Напередодні X Hwang повідомив виданню, що соцмережа ще із ним не зв’язувалася щодо його акаунту, але він «був би радий поговорити». Він додав, що готовий віддати дескриптор @x, якби йому зробили «розумну пропозицію».
  • Ціни на подібні акаунти в Instagram, як правило, обчислюються тисячами доларів.

Контекст

Cоціальна мережа Twitter у понеділок, 24 липня, змінила свій логотип у вигляді синього птаха на білий «X» на чорному тлі. Головний виконавчий директор Twitter Лінда Яккаріно презентувала зображення нового логотипу. Логотип Twitter зі світло-блакитним птахом – «найбільш упізнаваний актив компанії», йдеться на її сайті. Співзасновник Twitter Біз Стоун назвав його «Ларрі Т. Берд» на честь Ларрі Берда, колишнього баскетболіста.

Захоплення дескриптора @x лише один із випадків, повʼязаних із ребрендингом Twitter у X. Зокрема, Twitter не захистив права інтелектуальної власності на бренд «X», оскільки Microsoft, Meta та інші компанії теж претендують на різні товарні знаки «X». Twitter також не отримав дозволу від міста на видалення вивіски Twitter із будівлі, що змусило поліцію зупинити роботу. Також соцмережа не повністю оновила свій вебсайт і програму.

TechCrunch нещодавно дізнався, що компанія не стала заздалегідь захищати для себе дескриптор @Twitter.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні