Twitter змінив логотип на X у рамках корпоративного ребрендингу /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Twitter змінив логотип на X у рамках корпоративного ребрендингу

Getty Images

Соціальна мережа Twitter у понеділок, 24 липня, змінила свій логотип у вигляді синього птаха на білий «X» на чорному тлі. Головний виконавчий директор Twitter Лінда Яккаріно презентувала зображення нового логотипу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «X тут! Зробімо це», – написала Яккаріно, а також розмістила зображення логотипу, спроєктованого на офіси компанії у Сан-Франциско.
  • У соцмережі поруч зі значком верифікації також зʼявилася нова позначка у вигляді «X» на чорному тлі, водночас синя пташка також ще відображається.

Контекст

Логотип Twitter зі світло-блакитним птахом – «найбільш упізнаваний актив компанії», йдеться на її сайті. Співзасновник Twitter Біз Стоун назвав його «Ларрі Т. Берд» на честь Ларрі Берда, колишнього баскетболіста.

Послаблення модерації, контроверсійні пости і незвичний стиль управління власника Twitter Ілона Маска призвели до того, що соцмережа втратила близько 50% річного виторгу, який становив $5 млрд.

Річ не лише в тому, що бренди не хочуть бачити свою рекламу поруч із расистським чи дезінформаційним контентом. Twitter ще до приходу Маска критикували за відсутність інновацій у рекламних інструментах і за гірші рекламні пропозиції, ніж у Meta і TikTok.

Новий рекламний формат Twitter, який нині на стадії бета-тестування, – це частина нової стратегії зосередження на відео. Більше про це читайте тут.

15 липня Маск запустив свій стартап зі штучним інтелектом xAI і представив команду інженерів, таким чином бізнесмен сподівається кинути виклик OpenAI і створити альтернативу ChatGPT. Згідно з відомостями на вебсайті, нова компанія Маска відокремлена від X Corp, але тісно співпрацюватиме з Twitter, Tesla та іншими компаніями. xAI заявила, що набирає досвідчених інженерів та дослідників у районі затоки Сан-Франциско.

23 липня мільярдер Ілон Маск анонсував заміну логотипу Twitter із пташкою на «X».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні