Категорія
Новини
Дата

Американська мережа піцерій Dominoʼs пішла з італійського ринку – Bloomberg

Американська мережа Dominoʼs Pizza Inc. пішла з Італії через сім років після відкриття першої піцерії, не витримавши конкуренції з місцевими ресторанами та сервісами доставки, повідомляє Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 29 липня компанія припинила доставку із свого сайту в Італії, а 13 закладів Dominoʼs не відповідають на дзвінки та повідомлення, зазначає агентство.
  • «Закриття стало несподіванкою для деяких клієнтів, які звернулися до італійських каналів мережі в соцмережах, запитуючи, чому їхні дзвінки та замовлення не виконуються або чому їхній місцевий заклад закрився», – йдеться в повідомленні.
  • Dominoʼs зайшла на італійський ринок у 2015 році завдяки франчайзинговій угоді з ePizza SpA, у мережі були плани щодо відкриття 880 піцерій, завоювати клієнтів планували піцами в американському стилі, включаючи піцу з ананасами, а також ставку зробили на організовану службу доставки.
  • Амбіційні плани зіштовхнулися із проблемами, оскільки традиційні піцерії швидко налагодили взаємодію зі спеціалізованими сервісами доставки їжі під час пандемії. Зокрема, Deliveroo Plc, Just Eat Takeaway.com NV та Glovo.

Контекст

У квітні суд у Мілані задовольнив прохання ePizza, оператора франшизи Dominoʼs в Італії, про захист від кредиторів терміном на 90 днів. Термін дії заходів, які не дозволяли кредиторам вимагати погашення боргу чи конфіскації активів компанії, сплив 1 липня. Відповідно до офіційних документів, подальших оновлень у судовому процесі не було.

Згідно з останньою звітністю, заборгованість компанії на кінець 2020 року становила $10,8 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні