Категорія
Новини
Дата

Дональд Трамп впевнено виграв внутрішньопартійне голосування на президентських виборах в Айові

Дональд Трамп переміг на виборах кандидата в президенти США від Республіканської партії в Айові, пише BBC. Цей штат першим серед інших обирав кандидата, який має представляти республіканців у гонці за пост голови Білого дому, що відбудеться восени цього року.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Виборці, які мають право голосу, спочатку обговорювали кандидатів, а потім писали свого фаворита на аркуші й передавали його голові зборів. Той підраховував голоси й надсилав їх до партійного офісу штату, який підсумовує та публікує результати.
  • За результатами підрахунку понад 90% голосів, Трамп здобуває переконливу перемогу – за нього проголосували понад 50% республіканських виборців штату.
  • Таким чином, він отримає щонайменше 20 делегатів на республіканському національному зʼїзді, де буде обрано кандидата в президенти (штат Айова на ньому представляють 40 делегатів).
  • Колишній посол в ООН Ніккі Хейлі та губернатор Флориди Рон Десантіс зайняли друге та третє місце з результатами 21% та 19% відповідно.
  • Як зазначає FT, перемога Трампа стала найбільшою за часткою голосів у спірних кокусах в Айові, перевершивши 41%, отриманий Джорджем Бушем молодшим у 2000 році. Це продемонструвало постійний контроль Трампа над Республіканською партією, коли виборці підтримали його, попри десятки федеральних кримінальних звинувачень, пише видання.

Контекст

Кокуси в Айові – перший етап внутрішньопартійних виборів Республіканської партії в США. Наступні праймеріз відбудуться в Нью-Гемпширі 23 січня.

Кандидата від республіканців мають визначити до кінця весни та офіційно висунути на зʼїзді партії в липні. Вибори президента США відбудуться 5 листопада 2024 року.

Дональд Трамп обвинувачений у чотирьох кримінальних справах. Початок першого із судових процесів має відбутися 4 березня, але його можуть відкласти через скарги захисту. 

У грудні 2023 року Верховний суд штату Колорадо постановив, що Трамп не має права обіймати посаду президента через його дії, спрямовані на підбурювання до нападу на Капітолій 6 січня

Законодавство США передбачає, що навіть якщо Трампа визнають винним і засудять до тюремного терміну, це не позбавить його права бути обраним.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні