Категорія
Новини
Дата

Справа на $250 млн. Суд у Нью-Йорку визнав Дональда Трампа винним у шахрайстві

Колишній президент США Дональд Трамп протягом багатьох років завищував вартість своїх активів, щоб отримувати вигідніші умови від банків і страхових компаній. Таку постанову виніс суд у Нью-Йорку, пишуть The New York Times і Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Рішення судді Артура Енгорона допоможе притягнути Трампа до відповідальності за шахрайство, в якому його звинувачувала генпрокурор Нью-Йорка Летиція Джеймс. Судовий розгляд у справі експрезидента має розпочатися 2 жовтня.
  • Суддя також наказав скасувати сертифікати, які дозволяли деяким підприємствам Трампа, включно з Trump Organization, працювати в Нью-Йорку, а також призначити арбітражного керуючого для управління розпуском підприємств.
  • «Сьогоднішнє обурливе рішення суперечить фактам та чинному законодавству», – заявив Крістофер Кіз, адвокат Трампа. «Президент Трамп і його родина будуть шукати всі доступні апеляційні засоби правового захисту, щоб виправити цю судову помилку».
  • Сам Трамп назвав справу «політично мотивованою». Він також зазначив, що суддя Енгорон був демократом, і назвав його «божевільним».

Контекст

Розслідування щодо діяльності Трампа генпрокурор Джеймс розпочала 2019 року, а подала позов лише у 2022 році. За даними прокуратури, експрезидент щорічно завищував розмір своїх статків на суму не менше $2,2 млрд.

У своєму позові Джеймс вимагає заборонити Трампу та його синам Дональду та Еріку обіймати керівні посади у Trump Organization, а також зобовʼязати колишнього президента відшкодувати збитки на суму близько $250 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні