Категорія
Новини
Дата

Donate To Evacuate. Студенти KSE збирають $1 млн на два гелікоптери-медеваки для ГУР

Студенти Київської школи економіки (KSE) запустили ініціативу Donate To Evacuate, щоб зібрати $1 млн на два гелікоптери-медеваки MI-2 AM-1 для Головного управління розвідки Міністерства оборони України, йдеться в пресрелізі авторів ініціативи.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Гелікоптер медичної евакуації (MEDEVAC) – це найшвидший на полі бою транспорт для порятунку життя. Прибуває орієнтовно за 15 хв після запиту й обладнаний усім необхідним для евакуації поранених.
  • «Перша година після поранення – «золота година». Протягом неї має початися надання кваліфікованої медичної допомоги. Вона вирішує долю 90% життів», – наголосив представник ГУР МО України Андрій Юсов. 
  • «Першу допомогу на полі бою надають парамедики, але потім багато часу витрачається на евакуацію в тил. Тут від часу залежить виживання, буквально. Ми хочемо це змінити», – зазначила Світлана Денисенко, директорка KSE Foundation. 
  • Ім’я кожного, хто зробить донат на суму від $100, перетворять на камуфляж і нанесуть на гелікоптер у колаборації з відомими українськими каліграфинями – сестрами Лопухіними. 
  • Підтримати ініціативу можуть не лише окремі люди, а й бренди. Їхні назви теж стануть частиною камуфляжного патерну, йдеться у пресрелізі.

Контекст

За перші шість місяців 2023 року на рахунки трьох найбільших благодійних фондів України – United24, «Повернись живим» та фонду Притули – надійшло 8,35 млрд грн, йдеться в огляді сервісу Опендатабот. Це на 22% менше, ніж протягом другого півріччі 2022-го. Однак у червні зафіксовано абсолютний рекорд – 2,4 млрд грн.

Основну частину донатів за перше півріччя зібрала платформа United24 – понад 5,5 млрд грн, або 66% від загального обсягу. На рахунки фонду «Повернись живим» надійшло понад 1,8 млрд грн (22%), а до фонду Сергія Притули – близько 1 млрд грн (12%).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні