Категорія
Новини
Дата

ДП «Документ» відновило оформлення паспортів для чоловіків за кордоном

1 хв читання

Із середи, 24 липня, відокремлені закордонні філії ДП «Документ» відновили прийом заяв-анкет на оформлення паспортних документів для чоловіків, повідомляє пресслужба.

Наприкінці квітня уряд заборонив пересилання документів до закордонних філій ДП «Документ». Відповідно до постанови, чоловіки від 18 до 60 років могли отримати паспортні документи виключно в органах Державної міграційної служби на території України.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Для отримання послуг, чоловікам необхідно здійснити верифікацію через офіційний додаток Міністерства оборони «Резерв+» за допомогою QR-коду. 
  • Підтвердження наявності дійсних військово-облікових документів є обов’язковим.
  • Здійснити подачу заяв-анкет на оформлення паспортних документів можна у Мюнхені, Берліні, Кельні (Німеччина), у Варшаві, Кракові, Вроцлаві, Ґданську (Польща), Мадриді, Валенсії (Іспанія), Празі (Чехія), Братиславі (Словаччина) та Мілані (Італія).

Перелік послуг для громадян у закордонних підрозділах такий:

  • оформлення ID-картки чи закордонного паспорта (у тому числі замість втраченого або викраденого);
  • обмін ID-картки чи закордонного паспорта (у зв’язку з закінченням строку дії, зміною інформації, непридатністю до використання);
  • обмін паспорта зразка 1994 року на ID-картку (за бажанням чи у разі непридатності);

Контекст

З 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Тому всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18–60 років протягом 60 днів – до 16 липня включно – повинні були оновити свої облікові дані.

23 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про призупинення надання консульських послуг громадянам України призовного віку, які перебувають за кордоном.

Того ж дня уряд своєю постановою №443 вніс зміни у порядок видачі паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Це стосується документів, які оформлюються ДМС за заявами, отриманими ДП «Документ». Згідно із постановою, пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу ДМС або закордонної дипустанови України для видачі не буде здійснюватися. Громадяни не могли отримати такі паспорти в закордонних дипломатичних установах України.

Міністерство оборони запустило мобільний застосунок «Резерв+» для військовозобовʼязаних, призовників і резервістів. Через цей застосунок можна оновити свої облікові дані. Він доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market.

Із 18 травня до 16 липня 4,69 млн військовозобовʼязаних оновили свої дані відповідно до закону про мобілізацію. Зокрема, понад 3 млн осіб через «Резерв+».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд