Категорія
Новини
Дата

ДПСУ не фіксує переміщення техніки та військових армії Білорусі на кордоні з Україною

1 хв читання

Андрій Демченко, речник ДПСУ /Андрій Демченко/Facebook

Андрій Демченко, речник ДПСУ Фото Андрій Демченко/Facebook

Українські прикордонники не бачать змін на кордоні з Білоруссю та не фіксують переміщення техніки і військових на кордоні з цією країною. Про це в ефірі «Еспресо» повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Цитати

  • Білорусь переміщує певні підрозділи військових в глибині країни, щоб створити картинку, яку поширювало кілька днів тому білоруське Міноборони, розповідає Демченко. «На кордоні з Україною не фіксуємо ні переміщення техніки, ні особового складу з будь-яких підрозділів армії Білорусі», – запевнив він.
  • Білорусь тримає сили на відстані від кордону з Україною – ситуація залишається незмінною, додав Демченко.
  • Але напрямок все одно є загрозливим, зауважив він. «Білорусь відкривала свій кордон для російських військ. Бачимо і постійну риторику Білорусі. Допоки Білорусь буде під впливом Росії, цей напрямок залишатиметься вкрай важливим для нас», – підсумував Демченко.

Контекст

10 серпня Міноборони та самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявили, що українські ударні безпілотники нібито залетіли у повітряний простір країни. Наступного дня відомство повідомило, що відправить на кордон з Україною додаткові війська та поширило відео із завантаженням танків на залізничні ешелони.

МЗС Білорусі також викликало тимчасову повірену України та натякнуло, що може закрити дипломатичне представництво України в Мінську. 13 червня речник МЗС Георгій Тихий відповів, що не бачить особливої доцільності реагувати на заяви, назвав уявними нібито загрози для Білорусі з боку України та закликав Мінськ не нагнітати антиукраїнські настрої.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд