Категорія
Новини
Дата

«ДТЕК Енерго» викупить євробонди на $32,5 млн за ціною 24% від номіналу й нижче

ДTEK Finance plc (»дочка» ДTEK Energy) за результатами проведеного аукціону викупить єврооблігації на $32,507 млн за ціною 24% від номіналу та нижче, йдеться у повідомленні компанії на Ірландській фондовій біржі, пише «Інтерфакс-Україна».

Ключові факти

  • Розрахунок за зробленою пропозицією відбудеться 10 листопада. 
  • Після погашення пропозиції сукупна номінальна сума облігацій, що перебувають в обігу, становитиме $1,5 млрд.

Контекст

17 травня 2021 року «ДТЕК Енерго» завершив процес реструктуризації кредитного портфеля, що передбачає конвертацію випуску єврооблігацій та основної суми банківського боргу на суму понад $2 млрд у нові єврооблігації. 

Згідно з умовами реструктуризації, частину заборгованості з єврооблігацій «ДТЕК Енерго» було конвертовано в єврооблігації «ДТЕК Нафтогаз» у сумі $425 млн зі ставкою 6,75% річних та терміном обігу до 31 грудня 2026 року.

Решту заборгованості було конвертовано в нові єврооблігації «ДТЕК Енерго» на загальну суму $1,645 млн зі ставкою 7% та терміном погашення 31 грудня 2027 року. 

У квітні «ДТЕК Енерго» запросила у власників його єврооблігацій на $1,645 млрд із погашенням у 2027 році згоди на виплату найближчих двох купонів за перший і другий квартали цього року за ставкою 3,5% річних, із капіталізацією решти 4% за ставкою 8,5% річних та виплати їх пізніше. Компанія достроково отримала позитивну відповідь власників на запит. Проте зрештою ДТЕК виплатив червневий купон за повною ставкою.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні