Категорія
Новини
Дата

«ДТЕК Енерго» обіцяє у вересні в повному обсязі виплатити відсотки за євробондами

«ДТЕК Енерго» планує у вересні в повному обсязі виплатити $29,5 млн відсотків за єврооблігаціями, повідомив гендиректор ДТЕК Максим Тимченко в інтервʼю Bloomberg. Енергохолдинг обіцяє виплати, попри те, що інші компанії з охопленої війною країни прагнуть відстрочити виплати, зазначає агентство.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «ДТЕК Енерго» виплатить у вересні купон на $29,5 млн за облігаціями 2027 року в повному обсязі, сказав Тимченко. Це буде другий квартал поспіль, коли компанія в повному обсязі виплачує купон західним партнерам.
  • За словами Тимченка, погоджений варіант із чотирма послідовними періодами половинної оплати готівкою компанія вирішила залишити на випадок погіршення ситуації.
  • Плани «ДТЕК Енерго» з виплати купона, ймовірно, будуть полегшенням для інвесторів після того, як низка держкомпаній, зокрема «Укравтодор» та «Укренерго», спробувала відтермінувати виплату боргу на прохання уряду України, пише Bloomberg.
  • Тимченко також розповів про плани ДТЕК протягом найближчих місяців оголосити про інвестиції у відновлювані джерела енергії в Румунії. Крім того, компанія планує розвивати проєкти в Італії, Хорватії та Польщі.

Контекст

У квітні «ДТЕК Енерго» запросив у власників його єврооблігацій на $1,645 млрд із погашенням у 2027 році згоди на виплату найближчих двох купонів за перший і другий квартали цього року за ставкою 3,5% річних, із капіталізацією решти 4% за ставкою 8,5% річних та виплати їх пізніше. Компанія достроково дістала позитивну відповідь власників на запит. Проте зрештою ДТЕК виплатив червневий купон за повною ставкою.

Напередодні Кабмін доручив Мінфіну звернутись до власників єврооблігацій України та провести переговори про відстрочку платежів за зовнішнім боргом на 24 місяці. Загальна сума облігацій – $17 млрд. Відсотки будуть нараховувати й надалі, за можливості уряд може зупинити відстрочку та здійснити виплати. Група міжнародних кредиторів погодилась відстрочити виплати Україною заборгованості – з 1 серпня 2022 року до кінця 2023-го, з можливістю пролонгації ще на рік. 

Також уряд запропонував інвесторам у цінні папери «Укравтодору» та «Укренерго» відтермінувати виплату боргів за ними щонайменше на два роки. Водночас «Нафтогаз» не сплатив коштів держателям євробондів у пільговий період і нині готує нову пропозицію інвесторам.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні