Категорія
Новини
Дата

«ДТЕК Енерго» ввела в роботу 16 нових вугільних лав із початку року

1 хв читання

Компанія «ДТЕК Енерго» у січні-вересні 2024 року ввела в роботу 16 нових вугільних лав. До кінця року планує – ще девʼять, повідомила пресслужба компанії. 

ДТЕК – найбільший приватний енергохолдинг України. Понад 80% ТЕС компанії пошкоджено або зруйновано російськими обстрілами.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Деталі

  • Збільшення видобутку енергетичного вугілля дасть змогу забезпечувати потреби теплоелектростанцій у паливі під час піків споживання електроенергії та накопичити запаси для проходження осінньо-зимового періоду, зазначила «ДТЕК Енерго».
  • З початку повномасштабного вторгнення компанія інвестувала в український вуглевидобуток майже 18 млрд грн власних коштів, йдеться у повідомленні.
  • Інвестиції були спрямовані на ремонт капітальних гірничих виробок, комплектацію вугільних лав, оснащення шахт прохідницьким устаткуванням, підземний шахтний транспорт.

Контекст

У 2023 році «ДТЕК Енерго» ввело в роботу 26 нових вугільних лав. За минулий рік інвестиції енергохолдингу в український вуглевидобуток становили близько 7 млрд грн, що майже удвічі більше, ніж у 2022-му.

Минулого року ДТЕК законтрактував 280 000 т вугілля у Польщі. Тоді компанія пояснювала, що використання українського вугілля залишається пріоритетним, але «імпортне паливо додасть міцності».

10 жовтня стало відомо, що ДТЕК змінив керівництво у трьох ключових компаніях: «ДТЕК Енерго», «ДТЕК Мережі» та D.Trading. 

«ДТЕК Енерго» очолив Олександр Фоменко, який раніше керував «ДТЕК Мережі». Завдання на новій посаді – забезпечувати генерацію електроенергії, залучати міжнародну технічну допомогу, відновлювати зруйновані електростанції та підтримувати видобуток вугілля.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд