Категорія
Новини
Дата

«ДТЕК шість місяців живе на запасах». В компанії Ахметова оцінили втрати через війну

Найбільша приватна енергокомпанія країни ДТЕК через війну втратила 70% виробництва електроенергії з відновлювальних джерел, 30% — теплових електростанцій. Про це гендиректор компанії Максим Тімченко розповів в інтервʼю Forbes. За його словами, компанія півроку живе за рахунок накопичених раніше запасів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Серед великих втрат «ДТЕК Енерго» – це Луганська електростанція, яку було захоплено в перші дні війни. Запорізька ТЕС, як перебуває на окупованій територій, зупинена. Поки що компанія не фіксує втручання в її роботу.
  • Всі вітрові електростанції компанії зупинено і законсервовано. Сонячні електростанції працюють.
  • Видобуток вугілля і газу компанія намагається зберегти на минулорічному рівні. Великих втрат активів в цих бізнесах компанія немає.
  • Доходи ДТЕК за продаж електроенергії з теплових електростанцій впали на 20%. За «зелену» генерацію компанія отримує 15% від зеленого тарифу.
  • «У нас великі проблеми з ліквідністю, — каже Тімченко. — Шість місяців компанія живе на запасах, які були до цього. Як фінансових, так і матеріальних».

Контекст

У 2021 році видобуток вугілля і виробництво електроенергії генерував 40% виторгу ДТЕК. До війни команія контролювала близько 90% видобутку вугілля в країні і близько 75% теплових електростанцій. Через війну споживання електроенергії в Україні впало на 30-35%, за оцінкою Міненерго. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні