Категорія
Новини
Дата

ДТЕК оцінив «воєнні» збитки в $480 млн

Найбільший енергетичний холдинг ДТЕК оцінив збитки від війни у $480 млн. Про це гендиректор компанії Максим Тімченко розповів в інтерв'ю Forbes.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Головні факти:

  • Втрату Луганської ТЕС Тимченко оцінює в $180 млн.
  • Відновлення мереж – близько $50-70 млн.

Контекст:

Луганська ТЕС з 25 лютого під контролем росіян. «Ми не керуємо цією електростанцією, і вона не відпускає електроенергію», — говорить Тимченко. Складна ситуація, за його словами, із Запорізькою ТЕС. Там є проблема з підвезенням вугілля, оскільки підірвані залізничні колії. «Наразі там близько 37 000 т вугілля – їх вистачить на 10-15 днів роботи одним блоком», — говорить гендиректор ДТЕК. Альтернативою може стати використання газу.

У компанії побоюються, що через відсутність можливості підвозити вугілля можуть зупинити роботу станції у Харківському регіоні: Зміївська, Вуглегірська та Славінська. Від електромережі станом на ранок 5 березня відключено 118 населених пунктів у Донецькій області. Це понад 234 000 абонентів. У Маріуполі електроенергії немає вже третю добу. У Київській області від електромереж відключені 358 населених пунктів, це 157 000 абонентів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні