Категорія
Новини
Дата

ДТЕК оцінив «воєнні» збитки в $480 млн

1 хв читання

Найбільший енергетичний холдинг ДТЕК оцінив збитки від війни у $480 млн. Про це гендиректор компанії Максим Тімченко розповів в інтерв'ю Forbes.

Головні факти:

  • Втрату Луганської ТЕС Тимченко оцінює в $180 млн.
  • Відновлення мереж – близько $50-70 млн.

Контекст:

Луганська ТЕС з 25 лютого під контролем росіян. «Ми не керуємо цією електростанцією, і вона не відпускає електроенергію», — говорить Тимченко. Складна ситуація, за його словами, із Запорізькою ТЕС. Там є проблема з підвезенням вугілля, оскільки підірвані залізничні колії. «Наразі там близько 37 000 т вугілля – їх вистачить на 10-15 днів роботи одним блоком», — говорить гендиректор ДТЕК. Альтернативою може стати використання газу.

У компанії побоюються, що через відсутність можливості підвозити вугілля можуть зупинити роботу станції у Харківському регіоні: Зміївська, Вуглегірська та Славінська. Від електромережі станом на ранок 5 березня відключено 118 населених пунктів у Донецькій області. Це понад 234 000 абонентів. У Маріуполі електроенергії немає вже третю добу. У Київській області від електромереж відключені 358 населених пунктів, це 157 000 абонентів.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні