Категорія
Новини
Дата

Джефф Безос продасть акції Amazon на $5 млрд

1 хв читання

Мільярдер Джефф Безос планує продати акції Amazon на суму майже $5 млрд після того, як ринкова вартість технологічного гіганта сягнула $2 трлн, пише Financial Times. В результаті загальна сума акцій, яку він продаcть цього року, перевищить $13,4 млрд.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Очікуваний продаж 25 млн акцій Amazon у липні на суму $4,9 млрд, про що повідомляється в документах регулятора, відбудеться після того, як у лютому Безос продав акції на суму $8,5 млрд.
  • За даними S&P Capital IQ, мільярдер пішов з посади генерального директора компанії в 2021 році, але залишається її головою правління, а також найбільшим акціонером Amazon із часткою близько 9%.
  • Минулого місяця Amazon приєдналася до групи американських технологічних компаній, ринкова капіталізація яких перевищила $2 трлн.
  • Акції Amazon виросли на третину за рік, чому сприяло хвилювання інвесторів щодо потенціалу штучного інтелекту як каталізатора зростання хмарного підрозділу компанії. Однак її ринкова вартість відстає від капіталізації виробника чипів Nvidia, виробника iPhone – Apple і Microsoft, які переступили поріг у $3 трлн.
  • Окрім продажу великих пакетів акцій Amazon цього року, Безос продав менші для фінансування благодійних підприємств. Це включало його продаж у травні акцій на суму $117 млн ​​для фінансування заснованої ним освітньої некомерційної організації Day 1 Academies.

Контекст

 Безос заснував Amazon у 1994 році, і те, що починалося як компанія з продажу книг, з того часу перетворилося на велику імперію, що охоплює електронну комерцію, хмарні обчислення, стрімінговий сервіс та багато іншого.

Після того, як він відійшов від управління Amazon, він зосередив свою увагу на інших підприємствах, включаючи свою космічну групу Blue Origin та американську газету The Washington Post, яку він купив у 2013 році за $250 млн.

Повідомлення про переїзд мільярдера до Флориди, яке, за словами аналітиків, ймовірно, дозволить Безосу заощадити значні суми на податках, також, мабуть, є частиною рішення віддалитися від Кремнієвої долини та Сіетла, штаб-квартири Amazon в американському штаті Вашингтон.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд