Категорія
Новини
Дата

Amazon готує оновлення голосового помічника Alexa, додавши діалоговий ШІ – Reuters

2 хв читання

Компанія Amazon планує масштабну модернізацію свого збиткового сервісу Alexa, включивши в нього діалоговий генеративний штучний інтелект з двома рівнями обслуговування, пише Reuters із посиланням на джерела. Також компанія розглядає введення щомісячної плати в розмірі близько $5 за доступ до покращеної версії.

Amazon намагається наздовгнати конкурентів в області генеративного ШІ, оскільки Google, Microsoft і OpenAI вже привернули увагу користувачів до своїх чат-ботів.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Проєкт, відомий усередині компанії як Banyan, стане першим капітальним оновленням голосового помічника з моменту його представлення в 2014 році разом з лінійкою динаміків Echo. Amazon назвала нового голосового помічника Remarkable Alexa, повідомили джерела.
  • Amazon підштовхує співробітників завершити підготовку нової версії Alexa до серпня, сказали троє джерел, зазначивши, що генеральний директор Енді Яссі особисто зацікавлений у відродженні Alexa. У квітневому листі акціонерам Яссі пообіцяв їм «розумнішу і здібнішу Alexa», не вказавши додаткових подробиць.
  • Плани компанії щодо Alexa, включаючи ціни та дати випуску, можуть бути змінені або скасовані залежно від ходу проекту Banyan, попередили інформатори.
  • Деякі співробітники Amazon, які працювали над проектом, кажуть, що Banyan є «відчайдушною спробою» пожвавити сервіс, який так і не приніс прибутку і був захоплений зненацька зростанням конкуруючих продуктів генеративного штучного інтелекту за останні 18 місяців. 
  • Джерела стверджують, що вище керівництво компанії повідомило, що цей рік є вирішальним для сервісу, щоб нарешті продемонструвати, що він може генерувати значні продажі для Amazon.
  • Amazon працює над заміною поточної безкоштовної версії, яку вона всередині компанії називає «Класичною Alexa», на версію зі штучним інтелектом, за доступ до якої людям доведеться платити принаймні $5 на місяць, сказали деякі джерела. За їхніми словами, Amazon також розглядав ціну приблизно $10 на місяць. 

Контекст

Сервіс Alexa надає усні відповіді на запити користувачів, наприклад, інформацію про погоду, і може служити центром управління побутовою технікою, він був улюбленим проектом засновника Amazon Джеффа Безоса, який вигадав технологію, яка могла б імітувати голосовий компʼютер.

Доступ до Alexa здійснюється в основному через телевізори Amazon та акустичні пристрої Echo. Amazon очікує, що завдяки вбудованому штучному інтелекту клієнти Alexa будуть запитувати у неї поради щодо покупок, аналогічно текстовому сервісу на своєму веб-сайті, відомому як Rufus, який Amazon розгорнув раніше в цьому році.

Для Amazon дуже важливо йти в ногу з конкурентами в області генеративного штучного інтелекту, оскільки Google, Microsoft і OpenAI вже привернули увагу до своїх чат-ботів, які можуть миттєво відповідати повними реченнями на складні підказки чи запити.

Apple також просуває свою власну стратегію штучного інтелекту, включаючи оновлення свого програмного забезпечення Siri, вбудованого в iPhone.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд