Категорія
Новини
Дата

Слідом за Amazon. Microsoft інвестує понад $7 млрд у нові дата-центри в Іспанії

1 хв читання

Microsoft планує інвестувати €6,69 млрд ($7,16 млрд) у розвиток нових центрів обробки даних у північно-східному регіоні Іспанії Арагоні, який стає великим центром хмарних обчислень у Європі, пише Reuters.

Раніше про інвестиції в Арагон оголосила і компанія Amazon, регіон має велику потужність вітроенергетики. Аналітики вважають, що енергоспоживання центрів обробки даних значно збільшиться через швидке зростання використання штучного інтелекту.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Ключові факти

  • Регіональний уряд Арагона заявив, що американський технологічний гігант подав заявку на отримання дозволу на будівництво центрів обробки даних за межами міста Сарагоса.
  • Інвестиції компанії буде розтягнуто на 10 років.
  • Microsoft слідом за своїм основним конкурентом – AWS, який є підрозділом хмарних обчислень Amazon, придивляється до Арагона. Amazon оголосила минулого місяця, що інвестує €15,7 млрд протягом наступних 10 років у будівництво центрів обробки даних у Арагоні.
  • Amazon заявила, що повністю забезпечуватиме свої центри обробки даних відновлюваною енергією.
  • Сарагоса, пʼяте за величиною місто Іспанії, стало логістичним і транспортним вузлом. Воно розташоване на півдорозі між Мадридом і Барселоною, і в центрі головного торгового коридору, що зʼєднує Піренейський півострів із Францією та рештою Європи.

Контекст

У грудні минулого року повідомлялося, що Microsoft інвестує $3,2 млрд у Велику Британію протягом наступних трьох років. Британський уряд заявив, що це стане основою для майбутнього розвитку галузі ШІ.

Також президент компанії Бред Сміт заявив, що Microsoft інвестує €3,2 млрд в економіку Німеччини протягом наступних двох років, в основному в штучний інтелект. За словами президента компанії, найбільша за останні 40 років інвестиція в Німеччину має подвоїти потужність інфраструктури ШІ та центрів обробки даних у країні, а також розширити свої навчальні програми.

У лютому Сміт анонсував розширення Microsoft своєї хмарної та ШІ-інфраструктури в Іспанії, інвестувавши $2,1 млрд протягом наступних двох років. Йшлося про інвестиції в центри обробки даних у Мадриді.

У травні Microsoft оголосила, що інвестує €4 млрд у Францію до кінця 2027 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд