Категорія
Новини
Дата

Слідом за Amazon. Microsoft інвестує понад $7 млрд у нові дата-центри в Іспанії

1 хв читання

Microsoft планує інвестувати €6,69 млрд ($7,16 млрд) у розвиток нових центрів обробки даних у північно-східному регіоні Іспанії Арагоні, який стає великим центром хмарних обчислень у Європі, пише Reuters.

Раніше про інвестиції в Арагон оголосила і компанія Amazon, регіон має велику потужність вітроенергетики. Аналітики вважають, що енергоспоживання центрів обробки даних значно збільшиться через швидке зростання використання штучного інтелекту.

Ключові факти

  • Регіональний уряд Арагона заявив, що американський технологічний гігант подав заявку на отримання дозволу на будівництво центрів обробки даних за межами міста Сарагоса.
  • Інвестиції компанії буде розтягнуто на 10 років.
  • Microsoft слідом за своїм основним конкурентом – AWS, який є підрозділом хмарних обчислень Amazon, придивляється до Арагона. Amazon оголосила минулого місяця, що інвестує €15,7 млрд протягом наступних 10 років у будівництво центрів обробки даних у Арагоні.
  • Amazon заявила, що повністю забезпечуватиме свої центри обробки даних відновлюваною енергією.
  • Сарагоса, пʼяте за величиною місто Іспанії, стало логістичним і транспортним вузлом. Воно розташоване на півдорозі між Мадридом і Барселоною, і в центрі головного торгового коридору, що зʼєднує Піренейський півострів із Францією та рештою Європи.

Контекст

У грудні минулого року повідомлялося, що Microsoft інвестує $3,2 млрд у Велику Британію протягом наступних трьох років. Британський уряд заявив, що це стане основою для майбутнього розвитку галузі ШІ.

Також президент компанії Бред Сміт заявив, що Microsoft інвестує €3,2 млрд в економіку Німеччини протягом наступних двох років, в основному в штучний інтелект. За словами президента компанії, найбільша за останні 40 років інвестиція в Німеччину має подвоїти потужність інфраструктури ШІ та центрів обробки даних у країні, а також розширити свої навчальні програми.

У лютому Сміт анонсував розширення Microsoft своєї хмарної та ШІ-інфраструктури в Іспанії, інвестувавши $2,1 млрд протягом наступних двох років. Йшлося про інвестиції в центри обробки даних у Мадриді.

У травні Microsoft оголосила, що інвестує €4 млрд у Францію до кінця 2027 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд