Джефф Безос /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Джефф Безос продав акції Amazon на $4 млрд за останні дні

Мільярдер Джефф Безос Фото Getty Images

Один із найбагатших людей у світі, засновник Amazon Джефф Безос продав акції компанії ще на $2 млрд, унаслідок чого загальна вартість акцій, які він продав за чотири торгові дні, досягла $4 млрд, пише Financial Times із посиланням на звіти регулюючих органів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Звіт Amazon у вівторок показав, що Безос, який пішов з посади генерального директора компанії в 2021 році, у період з пʼятниці до понеділка продав 12 млн акцій на суму близько $2 млрд.
  • Це слідує за попереднім продажем близько 12 млн акцій на загальну суму близько $2 млрд минулого тижня, як показують документи.
  • У лютому Amazon заявила, що Безос, який, за даними Forbes, входить до найбагатших людей світу зі статками $190 млрд, планує продати до 50 млн акцій Amazon через брокера Morgan Stanley до кінця січня 2025 року.
  • За даними S&P Capital IQ, Безос залишається найбільшим акціонером Amazon із часткою близько 9% навіть після недавніх продажів.
  • Акції Amazon, які практично не змінилися на післяпродажних торгах у вівторок, зросли на понад 50% за останні 12 місяців. Це призвело до того, що ціна акцій Amazon наблизилася до свого історичного максимуму, а ринкова капіталізація компанії зросла до $1,75 трлн. Водночас нещодавно на тлі ажіотажу щодо ШІ компанію ненадовго обігнала Nvidia за ринковою капіталізацією.

Контекст

Мільярдер, який заснував Amazon в 1994 році, зробив крок назад від управління компанією, що розрослася, і зайнявся іншими підприємствами, включаючи свою космічну групу Blue Origin.

Blue Origin відстає від SpaceX мільярдера Ілона Маска. У 2022 році ракета Blue Origin, що не перевозила пасажирів, вийшла з ладу невдовзі після запуску, після чого компанія призупинила запуски.

Безос також володіє газетою The Washington Post і керує благодійною групою Bezos Earth Fund.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні