Nvidia /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Nvidia обігнала Amazon за ринковою вартістю на тлі ажіотажу щодо ШІ

Штаб-квартира Nvidia у Санта-Кларі, Каліфорнія. Фото Getty Images

Компанія Nvidia ненадовго випередила Amazon.com за ринковою капіталізацією у понеділок, 12 лютого, пише Reuters. Ейфорія навколо штучного інтелекту підняла виробника чипів на четверте місце у рейтингу найдорожчих компаній США.

Ключові факти

  • При рекордно високому рівні $734,96 ринкова вартість Nvidia склала $1,82 трлн у порівнянні з $1,81 трлн у роздрібного гіганта Amazon.com. За даними LSEG, на третьому місці залишається компанія Alphabet, власник Google, із $1,87 трлн капіталізації.
  • Востаннє Nvidia була дорожчою за Amazon у 2002 році.
  • Інвестори очікують квартальних результатів Nvidia 21 лютого. Акції виробника зросли на 47% з початку року.

Контекст

Визначні квартальні результати та стійкі прогнози Nvidia рік тому показали, що розробник чипів знаходиться на лідируючій позиції в постачанні технологічним компаніям, що працюють над так званим генеративним штучним інтелектом.

Ставка на високий попит на ШІ призвела до зростання акцій Nvidia, зробивши її найприбутковішою серед так званої «чудової сімки» із зростанням на 223% за останні 12 місяців. Meta посідає друге місце зі зростанням на 163%.

Microsoft у січні обігнала Apple, ставши найдорожчою компанією у світі. Цьому сприяла орієнтація техногіганта на генеративний штучний інтелект, адже цей сектор завойовує дедалі більшу популярність серед інвесторів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні