Джо Байден /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Джо Байден оголосив, що балотуватиметься на другий президентський термін

Джо Байден Фото Getty Images

Президент США Джо Байден знову балотуватиметься на цю посаду на виборах 2024 року. Відповідне відеозвернення голова Білого дому опублікував 25 квітня. Він повідомив, що збирається переобиратися, щоб «закінчити роботу». 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «У кожного покоління є моменти, коли доводиться відстоювати демократію. Відстоювати свої основні свободи. Я вірю, що це є наш момент. Ось чому я висуваюсь на переобрання на пост президента США. Приєднуйтеся до нас. Давайте закінчимо роботу», – написав Байден у твіттері.
  • Він наголосив, що боротьба за демократію і права була його завданням під час першої каденції. «Питання, яке стоїть перед нами, – чи у майбутньому в нас буде більше чи менше свобод, більше чи менше прав. Я знаю, яку відповідь я хотів би, і, думаю, ви також. Зараз не час для самозаспокоєння. Тому я балотуватимуся», – сказав він. 

Контекст

Джо Байден – 46-й президент США – обіймає посаду з січня 2021 року. У 2009–2017 роках Байден був віцепрезидентом США в адміністрації Барака Обами. До цього працював сенатором від штату Делавер.

За даними опитування, яке наводить CNN, більшість виборців та демократів проти того, аби Байден балотувався знову. Останнє, чого прагнуть у США, це реванш Байдена з 45-м президентом Дональдом Трампом. Причина, чому Байден наразі є найкращим вибором для демократів, це можливість не дати Трампу вдруге зайняти пост президента.

Як зауважує CNN, обставини створюють унікальні президентські перегони, що відображають нестабільний стан країни. У 2024 році в США змагатимуться чинний президент, якому наприкінці другого терміну буде 86 років, і претендент, якому на той час буде 82 роки.

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Вони стануть 60-ми виборами президента США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні