Категорія
Новини
Дата

Джо Байден підписав тимчасовий бюджет без допомоги Україні та Ізраїлю

Президент США Джо Байден підписав закон про тимчасове фінансування роботи федерального уряду, який не передбачає допомоги України та Україні. Про це йдеться у пресрелізі Білого дому.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Закон про подальші асигнування та інше продовження фінансування на 2024 рік» передбачає виділення федеральним відомствам асигнувань на 2024 фінансовий рік до 19 січня 2024 року. Ці кошти необхідні для реалізації проєктів та заходів, що фінансуються в рамках чотирьох законопроєктів про асигнування, йдеться у повідомленні Білого дому.
  • Закон передбачає, що до 19 січня буде продовжено фінансування пріоритетних напрямів, наприклад, будівництва в оборонних інтересах, виплат ветеранам, транспорту, житла та Міненерго.

Контекст

20 жовтня президент США запросив у конгресу узгодження бюджету на суму $106 млрд, що включав фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, а також гуманітарну допомогу.

Проте нещодавно обраний речник палати представників Майк Джонсон запропонував розділити допомогу Ізраїлю та Україні. Пізніше республіканці внесли окремий законопроєкт, який передбачає гроші для Ізраїлю без згадки України, але демократи його заблокували. 

Після цього Джонсон запропонував законопроєкт про двоетапне фінансування уряду вже без допомоги Україні та Ізраїлю. Білий дім його розкритикував, назвавши несерйозним, а також шляхом до «хаосу та подальших зупинок економіки».

15 листопада Палата представників США ухвалила законопроєкт про двоетапне тимчасове фінансування уряду. У документі немає коштів на допомогу Україні та Ізраїлю. 

Тимчасовий бюджет дозволить США уникнути шатдауну. 30 вересня США вже змогли уникнути шатдауну. Тоді також вдалося затвердити тимчасовий бюджет на 45 днів. Допомогу Україні в нього також не було включено, а війна між Ізраїлем та ХАМАС на той момент ще не розпочалася.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні