Новий спікер-республіканець Майк Джонсон /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Палата представників США ухвалила законопроєкт про допомогу Ізраїлю без України

1 хв читання

Новий спікер-республіканець Майк Джонсон Фото Getty Images

Палата представників Конгресу США 2 листопада ухвалила ініціативу республіканців щодо надання допомоги Ізраїлю у розмірі $14,3 млрд, попри заяви демократів у Сенаті про те, що цей законопроєкт не має майбутнього, і на обіцянку президента Джо Байдена накласти на нього вето, пише Голос Америки.

Ключові факти

  • Документ ухвалили 226 голосами проти 196, в основному по партійній лінії. Більшість республіканців підтримали законопроєкт, а більшість демократів – проголосували проти.
  • Законопроєкт передбачає мільярди доларів для ізраїльських Збройних сил, зокрема, $4 млрд – на ізраїльські оборонні системи «Залізний купол» та «Праща Давида» для протидії ракетним загрозам. 
  • Документ також передбачає передачу деяких видів військової техніки та обладнання зі складів США.

Контекст

Внесення законопроєкта – перша велика законодавча ініціатива за нового спікера-республіканця Майка Джонсона. Раніше президент Джо Байден пригрозив накласти вето, а сенатор Чак Шумер, лідер демократичної більшості в Сенаті, заявив, що не виноситиме документ на голосування.

Байден попросив Конгрес затвердити більший пакет надзвичайних витрат на суму $106 млрд, що включає фінансування Ізраїлю, Тайваню та України, а також гуманітарну допомогу. Шумер сказав, що Сенат розгляне двопартійний законопроєкт щодо ширших пріоритетів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні