Категорія
Новини
Дата

Палата представників США ухвалила тимчасовий бюджет без допомоги Україні та Ізраїлю. Байден готовий його підписати

Палата представників США ухвалила законопроєкт про двоетапне тимчасове фінансування уряду до 19 січня. У документі немає коштів на допомогу Україні та Ізраїлю. Президент Джо Байден підпише законопроєкт, якщо його схвалить Сенат, пише CNN із посиланням на джерело в Білому домі.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За прийняття тимчасового бюджету віддали голоси 209 демократів і 127 республіканців, проти проголосували 93 республіканці і двоє демократів.
  • Документ передбачає продовження фінансування до 19 січня пріоритетних напрямків уряду США: військового будівництва, пільг для ветеранів, транспорту, житла, міського розвитку, сільського господарства, Управління з контролю за продуктами й ліками, а також енергетичних і водних програм. 
  • Фінансування всіх інших федеральних операцій, включаючи оборону, закінчиться 2 лютого. Допомоги для України та Ізраїлю документом не передбачено.
  • Байден готовий підписати схвалений Палатою представників законопроєкт, якщо його ухвалить Сенат, сказав напередодні співрозмовник CNN у Білому домі.
  • «Якщо він буде прийнятий Сенатом, президент підпише цю резолюцію, яка зберігає поточні рівні фінансування та не містить спірних політичних факторів», – сказав чиновник.
  • Сенат має встигнути схвалити проєкт тимчасового бюджету до 17 листопада.

Контекст 

Новий проєкт тимчасового бюджету було запропоновано 12 листопада. Білий дім його розкритикував, назвавши несерйозним, а також шляхом до «хаосу та подальших зупинок економіки».

20 жовтня Байден запросив у конгресу узгодження бюджету на суму $106 млрд, що включає фінансування України, Ізраїлю і Тайваню, а також гуманітарну допомогу.

Проте нещодавно обраний речник палати представників Майк Джонсон запропонував розділити допомогу Ізраїлю та Україні. Пізніше республіканці внесли окремий законопроект, який передбачає гроші для Ізраїлю без згадки України, але демократи його заблокували. 

Після цього Джонсон запропонував законопроект про двоетапне фінансування уряду вже без допомоги Україні та Ізраїлю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні