Категорія
Новини
Дата

Є обережна надія, що Китай долучиться до мирного саміту України — Єрмак

Візит спецпредставника Китаю до Києва Лі Хуея дає обережну надію, що Пекін долучиться до мирного саміту, який хоче провести Україна. Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак на брифінгу з радником президента США з нацбезпеки Джейком Салліваном, передає репортер Forbes Ukraine.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові деталі:

  • Проведення мирного саміту не варто відкладати, вважає Єрмак. У Давосі на останній зустрічі політичних радників, які обговорювали українську мирну формулу, було 84 країни.
  • «Кількість цих країн зростає. Дуже важливо не дати можливість Росії розʼєднати світ», – пояснює Єрмак. З кожною країною триває «ювелірна робота», особливо з глобальним Півднем, США також допомагають залучати інші країни.
  • «Нас чують. Останній візит спецпредставника Китаю дає таку обережну надію, що Китай також буде брати участь у цьому процесі», – додав Єрмак.

Контекст:

Президент Володимир Зеленський представив свою формулу миру ще 15 листопада 2022-го на саміті G-20. Вона складається із 10 пунктів, зокрема про виведення російських військ з усієї території України та покарання воєнних злочинців.

У 2023-му Офіс президента почав готувати підґрунтя для проведення саміту миру на основі цієї формули. Для цього ОП регулярно збирає послів іноземних країн у Києві та провів декілька самітів політичних радників: у Копенгагені, Джидді, на Мальті та в Давосі.

Саміт миру має відбутися вже на рівні лідерів у Швейцарії найближчим часом. За задумом ОП, Україна та лідери вироблять на першому саміті конкретний план на основі української формули миру. Цей план можуть представити Росії. Якщо вона погодиться на нього, її можуть запросити на другий мирний саміт.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні