Олег Бахматюк /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

НАБУ і САП скерували до суду обвинувальний акт щодо Бахматюка у справі про хабар Насірову

власник агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк Фото Getty Images

У пʼятницю, 2 лютого, НАБУ і САП скерували до суду справу стосовно власника агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка, якого обвинувачують у наданні 722 млн грн неправомірної вигоди ексголові ДФС України Роману Насірову та його раднику, повідомляє пресслужба бюро.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У НАБУ зазначили, що справа стосується найбільшої задокументованої неправомірної вигоди в історії України.
  • Обвинувальний акт стосовно власника агрохолдингу скеровано до суду. Його дії кваліфікували за ч. 4 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. 

Контекст

Раніше антикорупційні органи України заявили про завершення досудового розслідування стосовно колишнього голови ДФС Насірова та його радника, підозрюваних в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Слідство заявляє, що надання неправомірної вигоди в іноземній валюті ($5,5 млн і €21 млн) відбувалося з використанням низки компаній, зареєстрованих за кордоном, які належали власнику одного з агрохолдингів. А кошти нібито одержала посадова особа – з використанням підприємств-нерезидентів, контроль за діяльністю яких здійснював безпосередньо голова ДФС України, його радник та інші особи, повʼязані з ним родинними відносинами.

Бахматюк тоді заявив, що підозра щодо нього «не матиме жодних правових перспектив».

2 лютого 2023 року НАБУ і САП завершили розслідування стосовно колишнього голови Державної фіскальної служби України та його пособника (радника), 24 травня справу скерували до суду.

У березні ВАКС заочно арештував Бахматюка. Бізнесмен заявив, що таке рішення є грубим порушенням міжнародного права.

18 квітня минулого року року правоохоронці завершили розслідування за підозрою власника агрохолдингу, він перебуває у розшуку. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні