Категорія
Новини
Дата

Експорт IT-послуг у першому півріччі приніс $3,4 млрд. Це на понад 9% менше, ніж торік

У першому півріччі 2023 експорт IT-послуг з України зменшився на 9,3%, порівняно з аналогічним періодом минулого року, і склав $3,38 млрд, повідомляє IT Ukraine Association із посиланням на дані Національного банку України. У червні цей показник становив $573 млн.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «В поточній ситуації зростання ІТ-індустрії за результатами пів року було б дивом. Водночас позитивний сценарій – збереження обсягів експорту та припинення падіння експортних показників ІТ-послуг, на жаль, теж не відбувся», – повідомив виконавчий директор IT Ukraine Association Костянтин Васюк.
  • У першому кварталі 2023 року експорт IT-послуг з України знизився на 16% у порівнянні з таким же періодом 2022 року, і склав $1,68 млрд. 

Контекст

Українська IT-індустрія «закрила» минулий рік із рекордним показником експорту – $7,34 млрд, свідчить статистика Нацбанку. Це найбільша сума за часи незалежності. На IT прийшлася майже половина всього експорту послуг..

Минулого року галузь IT виявилась єдиною сферою, що зберегла позитивну динаміку. Загальний експорт впав на 35%.

У травні обсяг ІТ-експорту зріс на 9,5%, або на $51 млн, порівняно з квітнем, сягнувши $590 млн, свідчать дані Національного банку. Водночас цей показник на 1,8% (на $11 млн) менший, ніж у травні минулого року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні