Категорія
Новини
Дата

Ембарго на експорт української агропродукції буде безстроковим – польський міністр

Кордон між Польщею та Україною не буде відкрито для українських товарів, ембарго на їх експорт буде безстроковим, заявив міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський, пише «Інтерфакс-Україна». Водночас Польща отримала листа від Єврокомісії із вимогою скасувати заборону.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Кордони не відкриються, ембарго на українську продукцію безстрокове – доки його не знімуть. Я підтримую вимоги Rolnicza 12, які, однак, має бути адаптовано до чинного законодавства в Польщі, включно із законодавством ЄС», – сказав він.
  • Польський міністр наголосив на важливості переговорів із фермерами-мітингувальниками для напрацювання найкращих рішень.
  • «Однак юридичне санкціонування всіх вимог потребує часу. Немає підстав вважати, що те, що я обіцяв, не буде виконано», – пояснив Секерський.
  • За словами міністра, Польща отримала лист Європейської комісії із вимогою скасувати безстрокове ембарго на імпорт сільськогосподарських товарів з України, пише Сenyrolnicze. «Зростає небезпека повернення до зернової кризи річної давності. Єврокомісія вимагає від Польщі зняти ембарго на сільгосппродукцію з України», – сказав Секерський.

Контекст

27 грудня польський премʼєр Дональд Туск заявив, що Польща близька до того, щоб припинити блокаду українського кордону. Він заявив, що обговорить питання блокування кордону далекобійниками з президентом України Володимиром Зеленським під час свого візиту до Києва.

3 січня польські фермери з організації «Підкарпатське ошукане село» заявили, що відновлять призупинену напередодні Різдва акцію протесту та блокаду прикордонного переходу «Медика – Шегині»

Напередодні Туск заявив, що переконуватиме польських перевізників не використовувати блокаду українського кордону як метод захисту своїх інтересів, повідомило PAP. Він також запевнив, що розуміє інтереси польських перевізників та фермерів і нагадав, що блокаду з боку фермерів було призупинено після візиту міністра сільського господарства.

Польські фермери вимагають дотацій на закупівлю кукурудзи й залишення сільськогосподарського податку без змін. Основна вимога перевізників – скасування так званого транспортного безвізу для українських міжнародних перевізників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні