Категорія
Новини
Дата

Польські протестувальники поновили блокування пункту пропуску «Медика – Шегині». У черзі – близько 800 вантажівок

Рух вантажівок на українсько-польському кордоні навпроти пункту пропуску «Медика – Шегині» знову заблоковано. Про це повідомила пресслужба Держприкордонслужби з посиланням на інформацію від польських прикордонників.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • 4 січня близько 09:00 на території Польщі на дорозі перед пунктом пропуску «Медика», суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині», поновилося блокування руху для вантажного транспорту, йдеться у повідомленні. 
  • Прикордонники наголошують, що через це можливе ускладнення руху як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.
  • На цьому напрямку зараз на в’їзд до України на території Польщі очікують близько 800 вантажівок. 
  • Водночас організатори таких дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусів та легкового транспорту, заявила Держприкордонслужба.

Контекст

27 грудня польський премʼєр Дональд Туск заявив, що Польща близька до того, щоб припинити блокаду українського кордону. Він заявив, що обговорить питання блокування кордону далекобійниками з президентом України Володимиром Зеленським під час свого візиту до Києва.

3 січня польські фермери з організації «Підкарпатське ошукане село» заявили, що відновлять призупинену напередодні Різдва акцію протесту та блокаду прикордонного переходу «Медика – Шегині»

Напередодні Туск заявив, що переконуватиме польських перевізників не використовувати блокаду українського кордону як метод захисту своїх інтересів, повідомило PAP. Він також запевнив, що розуміє інтереси польських перевізників та фермерів і нагадав, що блокада з боку фермерів була призупинена після візиту міністра сільського господарства.

«Я повинен вивчити причини, чому… деякі фермери вирішили повернутися до блокади кордону», – зазначив Туск. Він додав, що хотів би зʼясувати, чому «ця довіра була такою короткою».

Польські фермери вимагають дотацій на закупівлю кукурудзи й залишення сільськогосподарського податку без змін. Основна вимога перевізників – скасування так званого транспортного безвізу для українських міжнародних перевізників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні